25.5 C
Paşcani
vineri, iulie 23, 2021
25.5 C
Paşcani
vineri, iulie 23, 2021

Vot final în Parlament. Datornicii vor putea să își vândă singuri bunurile luate în leasing

Ultimele știri

Consumatorii datornici vor putea să își vândă singuri bunurile luate în leasing, potrivit unei prevederi cuprinse într-un proiect care a primit votul final în Camera Deputaților.

Anterior, o lege similară fusese respinsă de Curtea Constituțională. Inițiatorul a modificat proiectul și l-a depus din nou în Parlament.

Astfel, contractele de leasing nu vor mai fi titluri executorii. Perioada în care un operator de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii creşte la trei luni, potrivit votului deputaților.

Conform legii, transferul dreptului de proprietate asupra bunului luat în leasing va avea loc la data încasării integrale a sumelor datorate.

Când bunul e restituit la termenul din contract, eventualele despăgubiri nu vor putea cuprinde decât diferența dintre totalul sumelor datorate conform contractului diminuată cu valoarea obținută prin valorificare exclusiv TVA sau, după caz, cu valoarea stabilită printr-un raport de evaluare a bunului emis de un evaluator autorizat, explică avocatnet.ro.

Propunerea mai cuprinde și un drept prioritar la cumpărarea bunului, valabil 30 de zile de la data predării pentru locatar/utilizator sau o altă persoană propusă de acesta.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
25.5 ° C
26.2 °
25.1 °
60 %
1.9kmh
100 %
vin
25 °
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI