More

  Vot favorabil pentru o investie de 17 milioane de lei. Iata cum va arata Palatul Cantacuzino

  Array

  Şedinţă importantă pentru municipiul Paşcani. Astăzi de la ora 12.00 consilierii păşcăneni s-au întrunit în regim de urgenţă pentru a aproba indicatorii tehnico-economici ai proiectului de reabilitare a Palatului Cantacuzino-Pascanu ( cladirea plus 6920 mp teren aferent).
  Dosarul de finanţare trebuie depus până pe data de 25 august pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile în proporţie de până la 98% iar investiţia este estimată la 17 milioane de lei.
  În acesta etapa aleşii locali au avut de analizat documentaţia de avizare a lucrarilor de intervenţie (DALI) urmând ca în funcţie de parcursul cererii de finanţare să fie dezbătute şi proiectele tehnice.
  Proiectul propus de edilul municipiului a fost aprobat cu unanimitate de voturi. Atât în şedinţele comisiilor tehnice cât şi în plen consilierii din opoziţie au ridicat o serie de probleme. De exemplu liderul opoziţiei, Marius Pintilie a precizat că în proiect ar trebui cuprinse mai multe locuri de parcare iar locaţia să fie supravegheată cu camere de luat vederi şi împrejmuia cu un gard. Alţi consilieri au atras atenţia că documentele supuse astăzi aprobării nu au fost făcute public în totalitate iar proiectantul ar fi trebuit să participe la şedinţa pentru a da explicaţii. În replică şeful compartimentului Investiţii, ing. Iulian Pertu a explicat că în proiect este prevăzut un gard din panouri zincate şi sistem de supraveghere video şi că proiectantul a prevăzut mai multă verdeaţă în loc de betoane, pentru amenajarea spaţiilor exterioare.
  Menţionăm că în proiect sunt cuprinse şi cheltuielile necesare pentru realizarea unui studiu arheologic al zonei. Sunt vizate galeriile subterane din apropiere care se presupune că ar face legătura cu alte zone din Paşcani.
  “Palatul Cantacuzino” a fost cumpărat de administraţia locală în anul 2013, de la foştii moştenitori pentru suma de 180.000 EURO (cererea iniţială a fost de 330.000 EURO). În câţiva ani de zile, după mutarea activităţii “Clubului Copiilor” edificiul a ajuns într-o fază avansată de degradare.

  DALI – REABILITARE PALATUL CANTACUZINO –PASCANU by orizontul pascani on Scribd

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI