10.2 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Voluntarii din Lespezi, fruntași în cadrul Concursului Național pentru Situații de Urgență

Echipa curajoșilor din Lespezi, este și anul acesta fruntașă în etapa națională a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență.

Concursul care se desfășoară în perioada 11 – 12 august  pe Stadionul “Emil Alexandrescu” din Iași, a început astăzi dimineață cu proba „Ştafeta 4 x 100 m”, pe care echipa de la Lespezi a terminat-o cu brio, având cea mai bună prestație din toate cele 8 echipaje ale serviciilor voluntare de stat.

Tot astăzi se desfășoară  și a doua probă a concursului „Pista cu obstacole – 100 m”, urmând ca mâine după ultima probă „Dispozitivul de intervenţie”, să fie stabilit și un clasament final.

Amintim că anul trecut acest concurs național a fost câștigat de echipa de voluntari de la Lespezi, de altfel singura finalista a acestei competiții, din județul Iași. Echipa este compusă în prezent din 12 voluntari și este susținută financiar de Primaria și Consiliul Local al comunei. Totodata, ei intervin cu succes la diferite situații speciale din fie că este vorba de incendii sau inundații.

Precizăm că această competiție este organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi, cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi. Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă se constituie în comune, oraşe şi municipii, în subordinea consiliilor locale, ca structuri specializate, organizate cu personal angajat sau voluntar, în scopul apărării vieţii si avutului public şi privat împotriva incendiilor şi a altor calamităţi.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow