More

  Voluntarii din Lespezi, fruntași în cadrul Concursului Național pentru Situații de Urgență

  Array

  Echipa curajoșilor din Lespezi, este și anul acesta fruntașă în etapa națională a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență.

  Concursul care se desfășoară în perioada 11 – 12 august  pe Stadionul “Emil Alexandrescu” din Iași, a început astăzi dimineață cu proba „Ştafeta 4 x 100 m”, pe care echipa de la Lespezi a terminat-o cu brio, având cea mai bună prestație din toate cele 8 echipaje ale serviciilor voluntare de stat.

  Tot astăzi se desfășoară  și a doua probă a concursului „Pista cu obstacole – 100 m”, urmând ca mâine după ultima probă „Dispozitivul de intervenţie”, să fie stabilit și un clasament final.

  Amintim că anul trecut acest concurs național a fost câștigat de echipa de voluntari de la Lespezi, de altfel singura finalista a acestei competiții, din județul Iași. Echipa este compusă în prezent din 12 voluntari și este susținută financiar de Primaria și Consiliul Local al comunei. Totodata, ei intervin cu succes la diferite situații speciale din fie că este vorba de incendii sau inundații.

  Precizăm că această competiție este organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi, cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi. Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă se constituie în comune, oraşe şi municipii, în subordinea consiliilor locale, ca structuri specializate, organizate cu personal angajat sau voluntar, în scopul apărării vieţii si avutului public şi privat împotriva incendiilor şi a altor calamităţi.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  Vremea 18 aprilie. Temperaturi scăzute pentru această perioadă. Nu scăpăm de ploi

  Vremea va fi în general închisă şi în cea mai mare parte a ţării cu mult mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Nu scăpăm de ploi. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet