More

  Voluntarii din Lespezi, fruntași în cadrul Concursului Național pentru Situații de Urgență

  Array

  Echipa curajoșilor din Lespezi, este și anul acesta fruntașă în etapa națională a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență.

  Concursul care se desfășoară în perioada 11 – 12 august  pe Stadionul “Emil Alexandrescu” din Iași, a început astăzi dimineață cu proba „Ştafeta 4 x 100 m”, pe care echipa de la Lespezi a terminat-o cu brio, având cea mai bună prestație din toate cele 8 echipaje ale serviciilor voluntare de stat.

  Tot astăzi se desfășoară  și a doua probă a concursului „Pista cu obstacole – 100 m”, urmând ca mâine după ultima probă „Dispozitivul de intervenţie”, să fie stabilit și un clasament final.

  Amintim că anul trecut acest concurs național a fost câștigat de echipa de voluntari de la Lespezi, de altfel singura finalista a acestei competiții, din județul Iași. Echipa este compusă în prezent din 12 voluntari și este susținută financiar de Primaria și Consiliul Local al comunei. Totodata, ei intervin cu succes la diferite situații speciale din fie că este vorba de incendii sau inundații.

  Precizăm că această competiție este organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi, cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi. Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă se constituie în comune, oraşe şi municipii, în subordinea consiliilor locale, ca structuri specializate, organizate cu personal angajat sau voluntar, în scopul apărării vieţii si avutului public şi privat împotriva incendiilor şi a altor calamităţi.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  Profesorii solicita 50% reducere la transportul public local

    Profesorii si personalul contractual din scolile pascanene care fac naveta in suburbii,  ar putea beneficia de reducerea cu 50% a costului abonamentelor pe transportul...

  Femeie din Cristești dată dispărută

  Poliţiştii ieşeni caută o femeie care a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. Persoanele care deţin informaţii care să ajute la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI