More

  Voluntarii “Crucii roșii” recomandă prudență în trafic

  Array

  Eveniment interesant astăzi la Paşcani. Voluntarii de la “Crucea roşie” s-au plimbat cu bicicletele prin oraş pentru a atrage atenţia păşcănenilor asupra accidentelor rutiere şi a-i sfătui să fie prudenţi în trafic. Nu au lipsit nici curioşii care s-au oprit câteva clipe şi i-au pozat.

  O nouă activitate în “Săptămâna Crucii roşii la Paşcani”. Încă de la orele dimineţii, un grup format din patru voluntari îmbrăcaţi cu veste roşii au făcut turul oraşului. Plecarea a fost la ora 9.15 din faţa Primăriei vechi, iar timp de două ore s-au plimbat pe bicicletă şi au vorbit cu păşcănenii. Traseul a fost de la sediul “Crucii roşii” spre semafoare, s-au întors prin centru până la Şcoala Gimnazială ”I. Cantacuzino”, unde au coborât spre Peștișorul. După câteva ture pe Esplanadă, tinerii s-au întors pe lângă Parcul Municipal înapoi la sediu.

  Scopul activităţii de astăzi a fost conştientizarea participanţilor la trafic şi îndemnarea la prudenţă. Nu au lipsit nici curioşii, după cum spun voluntarii, care s-au oprit şi i-au întrebat de activitate.

  La orele amiezii, voluntarii au împărţit pliante şi au vorbit cu cetăţenii despre principalele reguli de acordare a primului ajutor, iar în faţa sediului “Crucii Roşii” din Paşcani au fost expuse panouri cu poze ale activităţilor desfăşurate în municipiu.

  Reamintim că pe 1 iunie s-a deschis oficial şi la Paşcani un sediu al “Crucii Roşii”. Cei care doresc să dea o mâna de ajutor sau să desfăşoare activităţi de voluntariat se pot înscrie, iar în funcţie de rezultatul obţinut la interviu, pot deveni membri activi în cadrul organizaţiei umanitare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  Lege pentru colectarea selectivă a frunzelor. Amenzi usturătoare pentru gospodarii care mai dau foc la frunze în curte

  Ştiţi mirosul de la ţară, din fiecare toamnă şi primăvară, când oamenii îşi fac curat în grădini şi ard vegetaţia uscată? Luaţi-vă adio de...

  Cum va fi recuperată materia predată în timpul şcolii online. Profesorii, plătiţi cu 100 de lei pe oră

  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că Ministerul pregăteşte o OUG care prevede organizarea de ore, cu prezenţa fizică a elevilor, pentru recuperarea materiei pierdute...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI