10.7 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Hai în Slovenia! Se fac înscrieri pentru a trăi într-un castel, gratuit!

Hai în Slovenia! Se fac înscrieri pentru a trăi într-un castel, gratuit!

 Cum ar fi să te muţi într-un castel, pentru 7 luni? Ei bine aveți acum șansa dacă aplicați pentru un stagiu de voluntariat, găzduit de Castelul Rakican, din Slovenia. Toate costurile sunt acoperite de Erasmus Plus! Proiectul are ca temă centrală natura şi protecţia mediului, însă organizaţia oferă numeroase oportunităţi de dezvoltare personală şi profesională, implementând numeroase proiecte de educaţie, turism, cultură şi incluziune socială. Sunt câteva condiții care trebuie îndeplinite de candidați.

Dacă ai între 18 şi 30 de ani, Asociaţia SUPER TINERI (ASIRYS) te invită să devii voluntar într-un proiect internaţional „PLANT A TREE – GROW A LIFE”. Proiectul este finanţat prin Programul Erasmus Plus şi este găzduit de Centrul de Cercetare și Educație Dvorec Rakičan, din Slovenia.

“Stagiul de voluntariat va dura 7 luni şi se va desfăşura în perioada 1 septembrie 2017 – 31 martie 2018. Toate costurile sunt acoperite de organizaţia gazdă prin programul european: mese, cazare, transport (în limita a 275 euro), bani de buzunar (85 euro/lună). Cazarea se va face într-una din camerele castelului, care deţine un hotel.” a spus Victor Cozmo, reprezentant al Asociației.

În acest moment, doi voluntari români, membri ASIRYS, efectuează mobilităţi de 11 luni.

Proiectul are ca temă centrală natura şi protecţia mediului, însă organizaţia oferă numeroase oportunităţi de dezvoltare personală şi profesională, implementând numeroase proiecte de educaţie, turism, cultură şi incluziune socială.

“Printre activităţile pe care le va desfăşura voluntarul, menţionăm: mese rotunde, seri tematice, discuții cu ONG-uri locale, un concurs de fotografie și o expoziție, ateliere de lucru, participarea la conferința științifică internațională intitulată “Ecology better tomorrow”, organizarea unei campanii de protecţie a mediului, realizarea de materiale despre conac, parc şi centrul ecvestru. “ a spus Victor Cozmo, reprezentant al Asociației.

 Așadar dacă doriți să trăiți această această experiență trebuie să urmați următorii pași.

“Pentru a aplica, trimiteţi un CV şi o scrisoare de intenţie pe adresa: voluntarasirys(at)gmail.com sau pe www.facebook.com/ASIRYS. Termenul limită este 31 iulie 2017. Pentru mai multe detalii despre proiect şi despre programul EVS, consultaţi blogul asociaţiei ASIRYS: www.asirys.blogspot.ro.” a spus Victor Cozmo, reprezentant al Asociației.

Organizaţia gazdă, RIS Dvorec Rakican, este o instituţie publică, care administrează castelul Rakican, o clădire de patrimoniu cultural, ce include un hotel de 3 stele, o cafenea, un centru de echitaţie şi un parc dendrologic. RIS găzduieşte conferinţe ştiinţifice, o filială a Universităţii din Maribor şi diverse asociaţii studenţeşti. Regiunea Pomurje, unde este situat castelul, este faimoasă pentru centrele SPA şi bogăţia culinară, iar cel mai apropiat oraş, Murska Sobota, oferă o varietate de opţiuni de petrecere a timpului liber.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt de pierdere

Pierdut certificat constatator nr. 70820 din 08.08.2018 de la punctul de lucru din sat Pietrosu, comuna Tatarusi,...

O fetiță de 9 anișori, cu o păpușă în brațe, abuzată de un individ. A reușit să o agreseze sexual, după ce a păcălit-o

Un ieșean a fost trimis la pușcărie de către judecători, după ce a fost acuzat că a...

Ard câmpurile din comune. Neglijența oamenilor pun pe drumuri pompierii

Pompierii pascaneni, dar si cei din Targu Frumos sau Harlau primesc foarte multe solicitari in aceasta perioada...

Vom avea restricţii de Crăciun şi de Revelion? Ce spune ministrul Sănătăţii

Valul patru al pandemiei este din ce în ce mai aprig, fapt demonstrat de creșterea îmbolnăvirilor și...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI