More

  Voluntari puși la plată pentru munca lor

  Array

  La Pascani voluntariatul se plateste. Banii sunt incasati nu de cel care presteaza ci chiar de beneficiarul serviciilor. Chiar daca este exact pe dos fata de cum ar fi normal o astfel de situatie a fost intalnita la Spitalul de Urgenta . Managerul institutiei spune ca voluntarii sunt doar persoanele care au ce oferi, nu cei care vin sa invete.

  voluntariat

  La audientele de astazi un tanar a cerut ajutorul primarului pentru a lamuri aceasta problema. Ovidiu Crasmaru, are 31 de ani si o diploma de licenta in kinetoterapie. Pentru ca nu a reusit sa se angajeze nicaieri, a vrut sa devina voluntar la Spitalul Municipal de Urgenta din Pascani. Numai ca lucrurile nu au fost asa cum se astepta.

  Conducerea unitatii medicale nu accepta voluntari care nu au experienta profesionala si de la care nu se poate invata nimic. Cei care vor sa isi completeze pregatirea profesionala trebuie sa plateasca in fiecare luna.

  Managerul spitalului, Costica Panzaru, a precizat ca voluntarii care vor sa isi ofere serviciile in unitatea medicala trebuie sa fie bine pregatiti. In decursul anilor, la Pascani a lucrat in acest fel o singura persoana. Un american, venit printr-un program international a muncit timp de sase luni, in cadrul sectiei de Paliative.

  Mentionam ca in prezent la spitalul municipal sunt sase tineri care isi completeaza pregatirea profesionala, langa medici.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  CL PASCANI, O NOUA SEDINTA EXTRAORDINARA

  Legislativul pascanean este convocat, din nou, in sedinta extraordinara pe 10 martie a.c., de la ora 14. Pe ordinea de zi sunt doar doua...

  Primăria Pașcani anunță un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă

  Primăria Municipiului Pașcani a anuntat printr-un comunicat de presa un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă. In colaborare cu operatorul judetean,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI