19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Voluntari din Franța la Colegiul “Unirea” Pașcani

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Timp de o săptămână, profesorii și elevii de la o școală au sărbătorit, prin activități inedite, Francofonia. Astăzi, de exemplu, în școală au fost invitați trei tineri din Franța care fac voluntariat într-o comună din împrejurimi. În câteva luni petrecute în România, ei au reușit să-și facă prieteni, să cunoască tradițiile și chiar să dea de gustul preparatelor tradiționale românești. Sarmalele și cozonacii sunt pe primul loc.

Filme, karaoke, concursuri sau dezbateri. Acestea sunt doar câteva dintre momentele pregătite de către profesorii de la Colegiul CF Unirea din Pașcani pentru a celebra cum se cuvine Francofonia. De asemenea, în timpul pauzelor, elevii s-au delectat cu muzică franțuzească, care s-a auzit toată săptămâna la radioul școlii.

Astăzi, invitați au fost trei tineri care fac voluntariat la noi în țară. Este vorba despre Anna, Valentin și Madiane. Ei au 21 de ani și sunt veniți din zona nordică a Franței, în Pașcani, la Cozmești, comuna Stolniceni Prăjescu. Ei ajută copiii din sat la lecțiile școlare și nu numai după ce tinerii au luat contact cu Asociația Gipsy Eyes.

cf unirea ziua francofoniei

Madiane, e încântat de țara noastră. El spune că sunt diferențe mari între Lille, orașul unde s-a născut și Pașcani. De la comportament, cultură, modul de gândire până la stilul de mâncare. El a rămas surprins cât de multă carne se mănâncă românul la o masă. Chiar și așa îi plac la nebunie sarmalele și cozonacii.

Astăzi, elevii și profesorii de la Unirea au acceptat provocarea de a răspunde la o serie de întrebări pentru a vedea cât de multe cunoștințe au despre Franța. De la conducători până la artiști.
Coordonatorii activităților desfășurate pe parcursul acestei săptămâni au fost profesorii de la catedra de limba franceză ai școlii.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI