3.3 C
Paşcani
joi, decembrie 8, 2022
Array

Voluntari din Franța la Colegiul CF Unirea Pașcani

Colegiul CF „Unirea” din Pascani a fost astazi, 28 octombrie gazda unei delegatii din Franta. Cativa membrii a Fundatiei D’Auteuil care se ocupa cu integrarea tinerilor aflati in dificultate se afla de cateva zile in Romania, la Stolniceni Prajescu. Delegatia de voluntari, formata din 10 persoane, elevi si adulti din orasului Le Havre, regiunea Normandia au vizitat Colegiul „Unirea” pentru a vedea sistemul de invatamant romanesc, dar si pentru integrarea rromilor in societate.

voluntari
Pana la vizita de la scoala din Pascani, francezii impreuna cu voluntarii de la Asociatia Gipsy Eye, au mers sa viziteze si orasele mari din Moldovei, dar mai ales comunitatea de tigani de la Bratesti din comuna Stolniceni Prajescu, acolo unde a fost si construit un centru de zi pentru copiii nevoiasi din sat.

Francezii voluntari au ramas impresionati de cultura si traditiile tiganesti din zona noastra, iar mama tanarului Ionut Stan, cel care a infiintat Asociatia Gipsy Eye i-a invatat cum se fac sarmalele si mai ales le-a facut mancaruri specifice romanesti. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow