More

  Vizită neașteptată la Primăria Pașcani

  Array

  Cultură, tradiţii şi artă din 6 ţări la Paşcani. O delegaţie din Europa a poposit de vineri în municipiu pentru a descoperi istoria, educaţia şi modul de organizare a oraşului. Astăzi au trecut şi pe la Primărie unde au fost întâmpinaţi de edilul Dumitru Pantazi.

  Un grup de profesori din străinătate au vizitat astăzi instituţia pentru a afla mai multe despre Municipiu şi istoria localităţii. Este vorba de cadre didactice din şase ţări europene partenere în cadrul programului Erasmus “Tradiţii, arte şi limbi vorbite în Europa” cu Școala Gimnazială Lunca Paşcani.

  Edilul Dumitru Pantazi le-a vorbit oaspeţilor despre istoria localităţii şi instituţiile de învăţământ din municipiu Paşcani şi le-a făcut cadou câte un pliant de prezentare, o sticlă de vin şi o plachetă.

  Proiectul Erasmus a reunit profesori din 8 ţări din Europa, care încearcă prin delegaţii, trimise să descopere cultura, învăţământul şi civilizaţia din ţările partenere: România, Anglia, Franţa, Spania, Suedia, Olanda, Finlanda şi Polonia. Mobilitatea este finanţată cu fonduri europene.

  Pe lângă activitatea de astăzi, delegaţiile străine au mai vizitat judeţul Neamţ unde au aflat de la meşterii populari cum se fac măştile, iar mâine vor merge la Teatru Naţional şi Palatul Culturii din Iaşi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI