17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Vizită importantă la o societate din Pașcani

Vizită importantă la fema de animale Agrocomplex din Paşcani. În cadrul deplasării musafirii au admirat cele mai frumoase exemplare din portofoliul fermei, scurt istoric de la înfiinţare şi au aflat detalii importante despre cea mai modernă tehnlogie automată de muls şi managementul dejecţiilor.

O delegaţie alcătuită din reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, trusturi de presă de profil, directorii Agenției Naționale pentru Zootehnie, membrii ai Organizaţiei Holstein România şi reprezentanţi ai Direcţiei Agricole a poposit ieri după amiază la societatea Agrocomplex din Municipiu. Scopul vizitei a fost promovarea vacilor de pe meleagurile noastre şi a laptelui românesc, iar în acest sens au fost alese 4 ferme exemplare din ţară unde s-au prezentat tehnologiile folosite şi modernizările din ultimii ani.

Alături de alte 3 ferme din ţară: Agroserv Măruița din Ialomiţa, Agroind din Focşani şi Panifcom din Iaşi, societatea din Paşcani a fost aleasă datorită modernizărilor făcute pentru sporirea igienei laptelui, spaţiilor de muls, exemplarele deţinute şi producţiei ridicate.

În cadrul vizitei, invitaţii au aflat un scurt istoric al societăţii din municipiu din anul 1991 când a fost înfiinţată şi până astăzi, numărul de vaci din fermă, rasele şi cantitatea de lapte/ cap bovină/zi. Totodată s-a pus accent pe faptul că animalele nu sunt importate ci s-a pus presiune pe genetică, investind în cercetare.

Pe viitor, reprezentanţii fermei intenţionează să crească efectivul de capete mulse de la 280 la 450, precum şi creşterea numărului de bovine de carne din rasele Charolaise şi Metise de la 100 la 200.

Vedetă în cadrul vizitei a fost recordistă societăţii, un exemplar care produce 68 l lapte pe zi.

Menţionăm că vizita de ieri a fost organizată de Asociaţia Holstein România şi a avut ca scop promovarea exemplarelor de taurine româneşti şi laptele din producţia fermelor din ţară.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow