24.9 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Vizita din Portugalia a încheiat proiectul Comenius de la CF Unirea Paşcani

Cate sase elevi si profesori de la Colegiul CF Unirea din Pascani au fost saptamana trecuta in Portugalia, unde a avut loc ultima intalnire din cadrul proiectului „Teatrul si drama, vector al învatarii culturale, lingvistice si dinamice”. Romania, prin cadrele didactice si elevii dedicati din Pascani au impresionat placut toti reprezentantii din cele 5 tari partenere.

Fiind ultima întâlnire de proiect, cei şase parteneri au avut un program extrem de dens. Derularea festivalului, produsul final al proiectului, a fost dublată de ultimele etape ce trebuie realizate conform calendarului propus pentru implementarea acestuia, cât şi de paşii organizatorici ce trebuie parcurşi până la finalul perioadei de viaţă a proiectului.

comenius

In cele 6 zile, partenerii de proiect au vizitat cele mai importante obictive turistice, cum ar fi Catedrala din Evora, Templul Roman sau Biserica Sao Francisco. Mai mult decat atat, pascanenii au fost primiti in stil traditional de catre reprezentanţi ai primăriei oraşului Evora, ai Ambasadei franceze în Portugalia sau ai Direcţiei de servicii regionale (Biroul de învăţământ) – Regiunea Alentejo.

Ziua de 16 mai a fost dedicata teatrului. Cu numarul patru in concurs, echipa din Pascani a adus prin piesa Un théâtre de rêve o combinaţie între teatru clasic (Chiriţa în provincie) şi drama contemporană.

Echipa română ce s-a deplasat în localitatea Évora (în Portugalia) a fost formată din 6 elevi de la clasele a VI-a şi a VII-a (Costea Adrian – Mihai, Elefteriu Alexandru-Gabriel, Cornei Laura-Maria, Spulber Georgiana-Florentina, Ancuţa Paula, Năcuţă Diana) şi 6 profesori de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea din Paşcani : Anicolaesei Alexandra, Bucataru Iulia, Centea Liliana, Coşniţă Emilia-Felicia (manager de proiect), Marcu Carmen-Silvia, Sofron Vasile.

Proiect s-a derulat pe parcursul a doi ani, cu finantare europeana, prin Programul de Învatare pe Tot Parcursul Vietii. Proiectul a fost coordonat de Colegiul Stéphane Mallarmé din Sens (Franta) si are ca parteneri institutii scolare din România, Portugalia, Turcia, Germania si Italia. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow