More

  Vizită de verificare a bazelor de deszăpezire

  Array

  Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Victorel LUPU, a efectuat astăzi o vizită de verificare a bazelor de deszăpezire. El a vizitat bazele principale de deszăpezire de la Iaşi și Târgu Frumos, la acestea adăugându-se baza de la Pașcani, precum și cele trei baze de suport de la Ţibăneşti, Vlădeni şi Răducăneni.

  baze dezapezire

  Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean asigură toţi cetațenii că judeţul Iaşi este bine pregătit pentru a face faţă situaţiilor de iarnă. „Noi, la Consiliul Județean Iași, am făcut un contract-cadru, pe o durată de patru ani, astfel încât asocierea de firme care a câştigat acest contract să se poată pregăti şi dota suplimentar. Suntem pregătiți să intervenim de la prima cădere de zăpadă”, a declarat Victorel LUPU, președintele interimar al Consiliului Județean Iași.

  Asocierea are 40 de utilaje pregătite să intervină în situaţia de deszăpezire, mai exact 17 camioane cu sărăriţă, 11 autogredere, 6 freze de zăpadă şi 6 încărcătoare frontale, din care 35 în așteptare (tot timpul la dispoziția Direcției de Admnistrare a Drumurilor și Podurilor Iași) și 5 la cere (când o cere imperativ vremea).

  Consiliul Judeţean s-a dotat suplimentar pentru intervenții eficiente și rapide pe timpul iernii. „Consiliul Judeţean a achiziţionat, anul trecut, două şenilate pentru intervenţii în caz de urgenţă. Cele două utilaje au costat împreună aproximativ 400.000 de lei. Ele vor rămâne în grija şi în operarea Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Totodată, reamintesc faptul că noi suntem singurul Județ din România care, pentru întreaga Regiune de Nord-Est, prin proiectul european implementat de ADI Euronest, a cumpărat 25 de freze noi de zăpadă de mare putere. Acestea au achiziţionate prin intermediul fondurilor europene. Cinci dintre aceste freze au revenit Judeţului Iaşi şi sunt acum custodia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat Victorel LUPU.

  Totodată, Daniel MINCIUNĂ, Directorul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, a anunţat că utilajele care vor fi utilizate la deszăpezire vor fi monitorizate GPS. „Pe toate cele 40 de utilaje care se află sub contract cu Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor sunt montate sisteme de supraveghere de tip GPS. Am dorit ca totul să poată fi vizionat şi de pe internet”, a afirmat Daniel MINCIUNĂ.

  Linkul pentru monitorizarea utilajeor il puteti accesa aici

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI