1.9 C
Paşcani
joi, decembrie 8, 2022
Array

Visele devin realitate la Moțca. O adolescentă a câștigat 1.500 dolari pentru a înființa un ansamblu folcloric

O adolescenta din comuna Motca a castigat de curand 1.500 de dolari, in cadrul unui concurs de idei finantat de UNICEF. Programul, ce a avut loc in perioada 19 august-20 octombrie a.c., a avut drept implicarea tinerilor in dezvoltarea comunitatii din care fac parte.

Ioana Mariuta, in varsta de 15 ani, s-a inscris in cursa cu un proiect pentru infiintarea unui ansamblu de dansuri populare, motivata de faptul ca traditiile se pierd din ce in ce mai mult. Alaturi de alti 12 participanti, a fost la cursurile desfasurate de organizatori, la Caminul Cultural din localitate. Dupa mai multe probe, Ioana a castigat bani pusi in joc pentru a transforma in realitate visul ei.

Untitled-2

Dupa ce a primit finantarea, adolescenta a cautat prin comuna dansatori pentru ansamblul folcloric “Moldovita”. A reusit astfel sa formeze 6 perechi, iar sub coordonarea unui instructor au inceput sa exerseze o suita de dansuri: batute, sarbe sau hore. In fiecare week-end, se antreneaza la Caminul Cultural pentru primul spectacol ce va avea loc in luna decembrie.

ansam

Si cum recuzita este obligatorie, din banii castigati, adolescenta va cumpara un sistem de boxe, mixer si microfoane pentru sonorizare si costume traditionale pentru dansatori.De mica, Ioanei i-a placut dansurile si cantecele populare, motiv pentru care, la numai 15 ani, are o voce incredibila.

Mentionam ca programul “Comunitatea de idei”, organizat de UNICEF in parteneriat cu Asociatia ALIAT si DGASPC s-a desfasurat in comunele Motca, Cepelnita, Dolhesti si orasul Cluj-Napoca.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow