20.6 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 25, 2021
Array

Visele devin realitate la Moțca. O adolescentă a câștigat 1.500 dolari pentru a înființa un ansamblu folcloric

O adolescenta din comuna Motca a castigat de curand 1.500 de dolari, in cadrul unui concurs de idei finantat de UNICEF. Programul, ce a avut loc in perioada 19 august-20 octombrie a.c., a avut drept implicarea tinerilor in dezvoltarea comunitatii din care fac parte.

Ioana Mariuta, in varsta de 15 ani, s-a inscris in cursa cu un proiect pentru infiintarea unui ansamblu de dansuri populare, motivata de faptul ca traditiile se pierd din ce in ce mai mult. Alaturi de alti 12 participanti, a fost la cursurile desfasurate de organizatori, la Caminul Cultural din localitate. Dupa mai multe probe, Ioana a castigat bani pusi in joc pentru a transforma in realitate visul ei.

Untitled-2

Dupa ce a primit finantarea, adolescenta a cautat prin comuna dansatori pentru ansamblul folcloric “Moldovita”. A reusit astfel sa formeze 6 perechi, iar sub coordonarea unui instructor au inceput sa exerseze o suita de dansuri: batute, sarbe sau hore. In fiecare week-end, se antreneaza la Caminul Cultural pentru primul spectacol ce va avea loc in luna decembrie.

ansam

Si cum recuzita este obligatorie, din banii castigati, adolescenta va cumpara un sistem de boxe, mixer si microfoane pentru sonorizare si costume traditionale pentru dansatori.De mica, Ioanei i-a placut dansurile si cantecele populare, motiv pentru care, la numai 15 ani, are o voce incredibila.

Mentionam ca programul “Comunitatea de idei”, organizat de UNICEF in parteneriat cu Asociatia ALIAT si DGASPC s-a desfasurat in comunele Motca, Cepelnita, Dolhesti si orasul Cluj-Napoca.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum se cumpara o functie la Primaria Pascani. Monica Oneata a luat 1700 euro spaga de la absolventa de facultate, pentru un post la...

Un nou caz de inselaciune la Primaria Pascani. Un salariat al institutiei a promis unei tinere din...

Nici un titlu de proprietate, intr-un an de zile! Incompetenții din Primăria Pașcani dau vina pe alții. Functionarii cu experienta au fost lasati sa...

Conducerea Primariei Pascani reactioneaza vehement dupa ce prefectul judetului a spus ca a identificat probleme importante in...

Cresa din Pascani, in subordinea gradinitei. Care vor fi consecintele

Singura cresa din municipiul Pascani , nr 1 din zona Deal si-a pierdut personalitatea juridica si a...

Primarul Pascaniului, pozitiv Covid -19, dupa intalnirea cu presedintele Consiliului Județean Iași

Primarul municipiului Pascani, Marius Pintilie a fost depistat pozitiv cu Covid -19, desi a urmat schema complete...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI