13.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Array

Viscolul a băgat patru persoane în spital

Medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU), din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon“ au tratat, în ultima gardă, patru persoane, policontuzionate prin cădere de la înălţime.

Două dintre aceste persoane au aşteptat, înainte să meargă la spital, 24, respectiv 48 de ore, sperând că durerea le va trece miraculos, de la sine. Medicii recomandă persoanelor care suferă traumatisme grave, să se prezinte de urgenţă la spital, pentru că în cazul unor leziuni interne (organe afectate, hemoragii interne) să se acţioneze la timp.

„Oamenii din mediul rural n-au ţinut cont de prognoza meteo şi au ieşit la drum cu atelajele. Din neatenţie, din cauza vizibilităţii reduse sau din cauza vântului, ieşenii au suferit politraumatisme prin cădere accidentală, necesitând tratament în regim de urgenţă. Grav este faptul că doi dintre pacienţi au aşteptat la domiciliu să le treacă durerea, nefiind conştienţi de faptul că pot apărea complicaţii grave“, a spus dr. Gabriel Perianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon“.

Vasile S., în vârstă de 38 de ani, din Hârlău, a ajuns la spital la 24 de ore după ce a căzut dintr-o căruţă. El a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţei, traumatism cranio-facial şi contuzie toraco-abdominală. Medicii au constatat, în urma investigaţiilor, că pacientul suferă de etilism cronic. Bărbatul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie, pentru investigaţii suplimentare.

Continuare pe Flacara Iasului

Alte articole