11.6 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Virusul SARS-CoV-2 ar putea fi transmis chiar și după vaccinare, avertizează un oficial britanic

Persoanele vaccinate anti Covid ar putea transmite virusul mai departe, avertizează adjunctul directorului medical al Marii Britanii, profesorul Jonathan Van-Tam, potrivit Mediafax, care citează BBC.

Într-un articol din Sunday Telegraph, citat de BBC, prof. Jonathan Van-Tam a subliniat că oamenii de ştiinţă „nu ştiu încă impactul vaccinului asupra transmiterii”. El a spus că vaccinurile oferă „speranţă”, iar ratele de infectare trebuie să scadă rapid.

Prof. Van-Tam a mai spus că „niciun vaccin nu a fost vreodată 100% eficient, deci nu există o protecţie garantată”.

Medicul britanic a avertizat că este posibil ca virusul să fie contractat în perioada de două până la trei săptămâni după ce s-a primit un vaccin şi este mai bine să se aştepte „cel puţin trei săptămâni pentru ca un răspuns imun să se dezvolte pe deplin la persoanele în vârstă”.

Lanțul de transmitere poate continua

„Chiar şi după ce aţi luat ambele doze de vaccin, puteţi da Covid-19 altcuiva şi lanţul de transmitere va continua. Vaccinurile funcţionează făcând corpul să creadă că trebuie să lupte împotriva virusului. Şi te antrenează pentru această luptă producând anticorpi şi stimulând celulele T. Abia atunci veţi fi gata să vă confruntaţi cu adevăratul pericol”, a mai scris medicul, spunând că masca de protecție trebuie purtată în continuare.

Israelul are una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din lume împotriva coronavirusului, oamenii de ştiinţă urmărind cu atenţie datele pentru a-şi da seama cât de eficient este vaccinul atunci când este administrat întregii populaţii.

Ministrul sănătăţii din Israel, Yuli Edelstein, a declarat că unii oameni „încă se îmbolnăvesc” de coronavirus după ce au primit prima doză de vaccin, dar a spus că există „unele semne încurajatoare ale unei boli mai puţin severe, mai puţini oameni spitalizaţi după prima doză”.

Sursa DIGI 24

DE LA ACELAȘI AUTOR

Deputatul Sorin Năcuță: Sprijin real pentru agricultori și crescătorii de animale

Sprijin real pentru agricultori și crescătorii de animale! Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că au fost...

Deputatul Sorin Năcuță: program guvernamental pentru susținerea activității IMM-urilor VIDEO

Ca membru al Comisiei de Politici Economice am susținut astăzi în Parlament, adoptarea Ordonanței de Urgență 118/2020...

Școală cu prezență fizică între 3-14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu și între 10-14 ianuarie pentru elevii din clasele primare – propunerile ministrului Cîmpeanu...

Școală cu prezență fizică între 3-14 ianuarie – pentru gimnaziu și liceu – și între 10-14 ianuarie...

Vacanța de iarnă va fi mai scurtă pentru elevi. Ministrul Educației a anunțat când vor fi recuperate cele două săptămâni de stat acasă Vacanța...

Vacanța de iarnă va fi mai scurtă pentru elevi. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că elevii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI