3.8 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

Violatorul unei fetiţe de 7 ani s-a săturat de puşcărie: vrea afară mai repede

Un ieşean condamnat pentru viol, victimă fiindu-i o fetiţă de doar 7 ani, s-a plictisit de închisoare după numai doi ani. Bărbatul a cerut revizuirea sentinţei, considerând-o nedreaptă.

Solicitarea a fost respinsă ca inadmisibilă de magistraţii Judecătoriei Paşcani, dar decizia finală va aparţine Curţii de Apel. Revizuirea solicitată de bărbat reprezintă o cale extraordinară de atac aplicabilă în cazul în care sentinţa a fost dată în baza unor mărturii, declaraţii sau acte false ori s-au descoperit fapte necunoscute iniţial şi care fac condamnarea netemeinică.

În vârstă la acea dată de 57 de ani, Constantin Liţă a fost arestat în ianuarie 2019, fiind acuzat de viol şi corupere sexuală a minorilor. Anchetatorii au stabilit că, la începtul lui octombrie 2018, Liţă reuşise să ademenească la el acasă o fetiţă de 7 ani, pe care a convins-o să-i facă sex oral. Fata nu a spus nimic părinţilor, aşa că Liţă a prins curaj.

După o lună, a adus-o din nou acasă pe fetiţă, de această dată împreună cu o prietenă de-ale acesteia, în vârstă de 10 ani. Bărbatul a determinat-o din nou pe fetiţă să îi facă sex oral, iar pe cea mai mare, să filmeze totul, cu telefonul lui.

Fata mai mare a povestit însă mamei sale cele întâmplate, faptele ieşind la iveală. În afara condamnării la închisoare, în sarcina lui Liţă s-a stabilit şi plata a 100.000 lei faţă de prima fetiţă şi 50.000 lei faţă de a doua, ca despăgubiri morale.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Măsuri de relaxare pentru sărbători şi testarea PCR la intrarea în ţară, pe agenda CNSU – surse

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni marţi pentru a prelungi starea de alertă. Vor...

Deputat, Vasile Toma: Relansarea Programului Tomata, gura de oxigen salvatoare pentru agricultorii români și produsele autohtone

C.P. Luptă pentru supraviețuire. Aceasta a caracterizat în ultimii 2 ani, activitatea agricultorilor români, care au fost...

Anunt de mediu

ANUNŢ PUBLIC SC EMILY IMPEX SRL Motca, titular al activităţii Taierea si rindeluirea lemnului, comert cu ridicata a...

Palatul Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa poate fi vizitat și virtual

Muzeul de Sit Arheologic de la Cucuteni și Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa (județul Iași)...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI