-1.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Vinul fiert, cea mai populară băutură a iernii. Reţeta delicioasă recomandată de Radu Anton Roman

Băut în cantităţi moderate, vinul roşu se transformă în leac natural. Cercetătorii europeni au descoperit că persoanele care consumă mai mult de 2 pahare de vin rosu pe zi manifestă cu 44% mai puţine răceli decât cei care se abţin de la consum.

S-a dovedit că resveratrolul are proprietăţi antiinflamatorii, ceea ce ajută la menţinerea sănătăţii fizice generale, din moment ce multe boli şi maladii sunt atribuite inflamaţiilor.

”În timp ce prea mult alcool poate dăuna organismului, cercetatorii sugerează că 1-2 pahare de vin roşu pe zi pot, de fapt, să aducă beneficii”, spune Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.

Aceasta atrage însă atenţia că persoanele care consuma vinul roşu în cantităţi mai mari decât cele recomandate, pot experimenta efecte opuse.  De asemenea, cei care suferă de următoarele afecţiuni ar trebui să evite consumul de vin roşu: cei care prezintă un nivel ridicat de trigliceride, cei care suferă de migrene, persoanele care încearcă să slăbească şi femeile gravide.

“Vinul conţine de asemenea, calorii goale, care pot duce la creşterea în greutate. Consumul excesiv de alcool este asociat cu efecte negative asupra sănătăţii, ce includ creşterea riscului de cancer, boli hepatice, amplificarea presiunii sangvine, insuficienţă cardiacă şi dependenţă”, explică Marina Grigore.

continuarea pe adevarul 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow