4.7 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

VINERI 13. Cine se teme de SUPERSTIŢIILE numărului 13? Ce NU e bine să faci azi

VINERI 13, o zi de care mulţi se tem. Fobia născută de această combinaţie are rădăcini în începuturile istoriei creştine. Iuda a fost a 13-a persoană de la Cina cea de taină, iar Anticristul apare în Biblie în Capitolul al 13-lea din Apocalipsă.
VINERI 13 este ziua în care a fost crucificat Iisus Hristos. În plus, Iuda a fost a 13-a persoană de la Cina cea de taină, iar Anticristul apare în Biblie în Capitolul al 13-lea din Apocalipsă. Iar potopul a pornit tot într-o vineri.
Nu există nicio motivaţie ştiinţifică potrivit căreia ziua de VINERI 13 ar putea să fie mai ghinionistă decât altele, potrivit timesonline.co.uk, dar cifrele arată că, în ultimele şase zile de 13 care au căzut vinerea, accidentele de maşină au fost mai multe cu 13% decât într-o zi normală.

Cu toate acestea, potrivit statisticilor, cea mai proastă zi pentru conducătorii auto predispuşi la accidente este data de întâi a fiecărei luni şi nu contează în ce zi a săptămânii cade. Ziua lunii cu cele mai puţine accidente este 26, când numărul evenimentelor rutiere scade cu peste opt procente.VINERI 13.De-a lungul timpului, au existat teorii de la care s-ar fi ajuns la legendele în ceea ce priveşte ziua de VINERI 13. Una dintre ele ar fi că Eva i-a dat mărul lui Adam într-o zi de VINERI 13, iar alta că Marele Potop ar fi început tot într-o astfel de zi, teorii alimentate de faptul că Vechiul Testament nu indică precis datele acestor evenimente. De asemenea, există o legendă că totul a început cu Cina cea de Taină, unde au luat parte 13 persoane, şi cu crucificarea lui Iisus în Vinerea Mare.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow