11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Elevii intră în vacanţă, de vineri, când se termină primul semestru al anului şcolar. Aceştia se pregătesc pentru vacanţa intersemestrială, care durează de sâmbătă, 31 ianuarie, până duminică, 8 februarie. Semestrul al II-lea începe în forţă pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, pe care îi aşteaptă simulările pentru Evaluarea Naţională şi Examenul de Bacalaureat.

La nicio lună după ce au revenit pe băncile şcolii, elevii se pre­gă­tesc pentru o nouă va­canţă, odată cu terminarea primului semestru al anu­lui şcolar.

După ce vor profita de o săptămână de vacanţă, elevii se vor întoarce la şcoală luni, 9 februarie, când începe cel de-al doi­lea semestru al anului şco­lar 2014-2015. În se­mes­trul al II-lea este pro­gramată o singură vacan­ţă, cea de primăvară care va avea loc în perioada 11-19 aprilie. Conform ace­luiaşi calendar publicat de MEN, în săptămâna 6-10 aprilie, elevii vor fi implicaţi într-o serie de activităţi ex­tracurriculare şi extraşco­lare, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Anul şcolar 2014-2015 se în­cheie în iunie, când elevii intră în vacanţa de vară.

Startul celui de-al doilea semestru al anului şcolar 2014-2015 le dă emoţii elevilor de clasa a VIII-a şi a XII-a, care ştiu că în scurt timp vor trebui să susţină examenele naţionale: Eva­luarea Naţională şi Baca­laureatul.

Înainte însă de susţinerea examenelor din vară, pe elevi îi aşteap­tă simulările naţionale, organizate pentru al doilea an consecutiv de MEN.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow