More

  Vine Moș Nicolae – copiii și-au făcut deja lista cu dorințe

  Array

  Luna decembrie este preferata copiilor deoarece vine cu două dintre cele mai frumoase sărbători. Dulciurile, jucăriile şi darurile frumoase din această perioadă sunt pregătite de două personaje îndrăgite pentru cei mai cuminţi dintre pici. Primul pe lista este Moş Nicolae, pe care o mulţime de micuţi îl aşteaptă cu nerăbdare.
  Cu câteva zile înainte de mult aşteptatul Moş Nicolae, toţi copii sunt cuminţi, iau note mari la şcoală, îşi ordonează hăinuţele, iar ghetele, sunt cele mai curate. Magazinele de profil din oraş s-au aprovizionat cu păpuşi, maşinuţe şi hăinuţe la preţuri promoţionale.

  Tradiţia spune că în noaptea dintre 5 şi 6 decembrie, micuţii trebuie să-şi pregătească ghetuţele, să le cureţe şi să le aranjeze, pentru că Moş Nicolae se va opri în casa fiecăruia şi-i va lasa un dar pe măsura comportamentului din timpul anului: cei mai cuminţi copii vor primi dulciuri, iar năzdrăvanii vor primi o nuieluşă.

  Chiar dacă are doar câţiva anisor, această fetiţă spune că este o gospodină desăvârşită, pentru jucăriile ei. Aşadar, şi-a făcut lista şi a observat că îi lipsesc obiectele din bucătărie. Este vorba despre un frigider, o cană, o farfurie şi o cutie cu lapte, toate sub formă unor jucării. A pregătit şi o poezie, în cazul în care îl surprinde pe Moş Nicolae când îi pune darurile în cizmuliţe

  Şi Alin ştie ce vrea să primească în ghetuțe. El îşi doreşte că moşul să îi aducă o pereche de căşti pentru că a fost cuminte şi are note mari la şcoală.

  Şi adulţii aşteaptă cu nerăbdare ziua Sfântului Nicolae. Potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor în jur de 800 mii de românii îşi sărbătoresc onomastica în această zi.
  În tradiţia românească, Moş Nicolae apare pe un cal alb, care semnifică prima zăpadă. Moş Nicolae este păzitorul văduvelor, orfanilor şi fetelor sărace. Este stăpânul apelor şi salvează de la înec marinarii. De asemenea apară soldaţii pe timp de război, motiv pentru care este invocat în timpul luptelor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI