21.7 C
Paşcani
miercuri, septembrie 28, 2022
Array

Vine Moș Nicolae – copiii și-au făcut deja lista cu dorințe

- Advertisement -

Luna decembrie este preferata copiilor deoarece vine cu două dintre cele mai frumoase sărbători. Dulciurile, jucăriile şi darurile frumoase din această perioadă sunt pregătite de două personaje îndrăgite pentru cei mai cuminţi dintre pici. Primul pe lista este Moş Nicolae, pe care o mulţime de micuţi îl aşteaptă cu nerăbdare.
Cu câteva zile înainte de mult aşteptatul Moş Nicolae, toţi copii sunt cuminţi, iau note mari la şcoală, îşi ordonează hăinuţele, iar ghetele, sunt cele mai curate. Magazinele de profil din oraş s-au aprovizionat cu păpuşi, maşinuţe şi hăinuţe la preţuri promoţionale.

Tradiţia spune că în noaptea dintre 5 şi 6 decembrie, micuţii trebuie să-şi pregătească ghetuţele, să le cureţe şi să le aranjeze, pentru că Moş Nicolae se va opri în casa fiecăruia şi-i va lasa un dar pe măsura comportamentului din timpul anului: cei mai cuminţi copii vor primi dulciuri, iar năzdrăvanii vor primi o nuieluşă.

Chiar dacă are doar câţiva anisor, această fetiţă spune că este o gospodină desăvârşită, pentru jucăriile ei. Aşadar, şi-a făcut lista şi a observat că îi lipsesc obiectele din bucătărie. Este vorba despre un frigider, o cană, o farfurie şi o cutie cu lapte, toate sub formă unor jucării. A pregătit şi o poezie, în cazul în care îl surprinde pe Moş Nicolae când îi pune darurile în cizmuliţe

Şi Alin ştie ce vrea să primească în ghetuțe. El îşi doreşte că moşul să îi aducă o pereche de căşti pentru că a fost cuminte şi are note mari la şcoală.

Şi adulţii aşteaptă cu nerăbdare ziua Sfântului Nicolae. Potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor în jur de 800 mii de românii îşi sărbătoresc onomastica în această zi.
În tradiţia românească, Moş Nicolae apare pe un cal alb, care semnifică prima zăpadă. Moş Nicolae este păzitorul văduvelor, orfanilor şi fetelor sărace. Este stăpânul apelor şi salvează de la înec marinarii. De asemenea apară soldaţii pe timp de război, motiv pentru care este invocat în timpul luptelor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow