More

  Vindeau struguri in zona deal fara documente legale

  Array

  Toamna este anotimpul in care gospodarii isi culeg roadele, iar cei mai multi incearca sa valorifice aceste produse. O noua moda a aparut si la Pascani dupa modelul pietelor din zona Neamt sau Suceava, cea a comercializarii unor cantitati mari de struguri destinati productiei de vin. Problema este data de faptul ca cei mai multi comercianti nu au efectuate normele referitoare la cantar sau nu poseda certificate de producator.

  In data de 12 septembrie 2012,  Costel Avadanei de 39 ani din Pascani, comnercializa struguri in piata din zona deal, fara a avea asupra sa documentele necesare in acest sens cum sunt certificatul de producator, verificarea metrologica a cantarelor sau borderoul de achiztii. Mai mult, acesta a refuzat in prima faza sa se legitimeze sau sa dea detalii pentru stabilirea indentitatii sale. Politistii l-au amendat conform HCL 30/2002 cu suma de 200 ron pentru comercializarea ilegala si cu inca 200 de lei pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

   

  Cateva zile mai tarziu, mai exact pe 16 septembrie 2012, politistii locali au depistat o alta persoana care comercializa ilegal struguri in piata deal. Este vorba despre Constantin Plaiu de 37 ani din Valea Moldovei, judetul Suceava care nu avea documentele legale pentru comercializare si anume certificatul de producator si , verificarea metrologica a cantarelor . Si el a fost amendat cu 100 ron pentru comercializare ilegala.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet