17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Vinde sau nu familia Apostol afacerea Kosarom? Răspunsul direct oferit de fondatorul companiei!

În piaţă au apărut informaţii care acreditează ideea ca firma Kosarom să fie scoasă la vânzare. Mai mult, la sfârşitul anului trecut a fost avansat şi numele unui cumpărător. Ce spun părţile implicate şi care este miza tranzacţiei citiţi în rândurile de mai jos.

Compania Kosarom, lider regional în rândul producătorilor de carne şi preparate din carne, este subiectul fierbinte al acestui început de săptămână în paginile cotidianului economic „Ziarul Financiar”. Publicaţia avansează posibilitatea ca firma să fie scoasă la vânzare de către proprietarii ei, respectiv familia Apostol. Neculai Apostol, care a pus umărul la consolidarea acestei afaceri antreprenoriale, neagă cu tărie informaţiile.

Informaţiile au apărut în toamna anului trecut

Subiectul nu este însă unul nou. În toamna anului trecut, surse ale „Ziarului de Iaşi” au precizat că firma ieşeană s-ar fi aflat într-un proces de negocieri în vederea schimbării acţionariatului. Era avansat ca un posibil cumpărător firma Scandia Food din Sibiu. Mai mult, la vremea respectivă era aruncat pe piaţă numele firmei de consultanţă şi audit KPMG, care avea rolul de a asista vânzătorul. Întrebat despre tranzacţie, Neculai Apostol a răspuns că firma familiei sale nu este de vânzare, iar KPMG efectuează un simplu audit pentru a vedea care este starea financiară exactă a societăţii. El nu a spus că ar fi vorba despre o evaluare a companiei, operaţiune care te-ar putea duce cu gândul la o eventuală înstrăinare. Auditul are rolul de a certifica pentru proprietari şi autorităţi că toate operaţiunile înregistrate în contabilitate sunt reale şi conforme cu realitatea.

„În urma informaţiilor solicitate în data de 4 noiembrie 2020, precizăm că Scandia Food nu este implicată într-un proiect care să presupună achiziţia unor companii din cadrul grupului Kosarom. Suntem interesaţi să ne dezvoltăm afacerea prin noi achiziţii de business-uri în segmentul food atât pe piaţa internă, cât şi pe cea internaţională, însă în acest moment ne concentrăm pe consolidarea poziţiei pe care o ocupăm pe piaţa de conserve din România, care prezintă numeroase oportunităţi de creştere şi dezvoltare, şi pe atingerea obiectivelor strategice trasate pentru anul în curs”, a transmis pentru „Ziarul de Iaşi” Andrei Ursulescu, director general Scandia Food, în luna noiembrie a anului trecut.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow