More

  Vin turcii la Paşcani. Program de perfecţionare la Şcoală Specială

  Array

  Vin turcii la Paşcani pentru a se perfecţiona şi a învaţă noi metode de predare pentru copiii speciali. În cele 6 zile, atât timp cât vor sta în oraş, vor vizită şi instituţiile importante din Municipiu dar şi alte şcoli din judeţ, vor participa la orele de curs şi la cele ţinute în cabinetele de simulare polisenzorială, de gătit sau olărit.

  Şase profesori din Turcia vor veni în Paşcani pentru a vedea cum se desfăşoară orele de curs la Şcoala Specială din oraş şi care sunt activităţile pe care le au cadrele didactice în care sunt implicaţi şi elevii din această şcoală.

  Programul se numeşte „Soarele autist” iar Şcoala Specială din Paşcani, alături de alte două şcoli din Spania şi Letonia sunt parteneri în cadrul proiectului Erasmus, accesat de cei din Turcia.

  Astfel, din programul celor 6 zile, nu lipsesc prezentările despre învăţământul românesc şi cel turcesc, vizitele prin Paşcani – Primăria şi parcul Municipal, orele ţinute în cabinetele de simulare polisenzorială şi olărit, alături de vizitele la Şcolile Speciale de la Târgu Frumos şi Iaşi. Totul se va încheia cu o evaluare, tinuă de către profesori în ziua de vineri.

  Menţionăm că la Şcoala Specială din Paşcani sunt înscrişi elevi ce au diferite probleme cu ar fi tulburări de vorbire, abateri în dezvoltarea intelectuală, tulburări socioafective sau de comportament.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI