21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Vin trei tipuri de vaccin zilele acestea la Iași: hexavalent, anti-TBC şi antigripal

Ministerul Sănătăţii aprovizionează Iaşul zilele acestea cu 3 tipuri de vaccin.

Personalul medical, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi vor fi imunizaţi împotriva gripei de sezon. Direcţia de Sănătate Publică din Iaşi a fost anunţată de Ministerul Sănătăţii că, peste câteva zile, va primi cea de-a doua tranşă de vaccin antigripal, respectiv 7.000 de doze. Judeţul Iaşi a primit în luna octombrie prima tranşă de vaccin antigripal, reprezentând 13.000 de doze.

„Campania de vaccinare gratuită a MS continua prin distribuirea acestor vaccinuri în spitale, pentru imunizarea împotriva gripei de sezon a personalului medico-sanitar, în unităţile de asistenţă medico-sociale, unde sunt imunizaţi copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar şi la cabinetele medicilor de familie pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire“, se arată într-un comunicat DSP.

Potrivit acestuia, vor fi vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale sau diabet zaharat.

În paralel, ministerul a transmis pentru judeţul Iaşi încă aproape 7.000 de doze de vaccin hexavalent, urmând ca, în perioada imediat următoare, acestea să fie distribuite medicilor de familie pentru imunizarea copiilor de 2, 4 şi 11 luni.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow