25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Vin rezultatele la simularea de la bac. „Pentru clasa a XII-a presiunea este mai mare“

În cursul zilei de astăzi, la nivel central vor ajunge rezultaltele finale la simularea de la „bac“, care a fost susţinută la începutul lunii.

La limba română s-au înscris 5.887 de elevi de clasa a IX-a, din care s-au prezentat 94%, şi 5.568 de elevi de clasa a XII-a, din care s-au prezentat 94,58%. Cea mai mică prezenţă a fost înregistrată la proba la alegere, unde dintre cei 5.452 de elevi înscrişi s-au prezentat 4.900.

„Constatăm o prezentă foarte bună. Este foarte important că şi elevii de clasa a XI-a vin cu seriozitate pentru că este o acomodare psihologică la contextul examenului şi în ceea ce priveşte rigoarea acestuia. O acomodare cu supravegherea audio-video, dar şi cu încadrarea în limitele temporale şi o familiarizare cu tipul de subiecte. Pentru clasa a XII-a, presiunea este mai mare şi obligaţiile sunt asumate cu mai multă seriozitate“, a declarat Camelia Gavrilă, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

La această simulare, doi elevi au fost daţi afară din examen, prinşi cu telefonul mobil asupra lor. Conform re­gulilor, aceştia au fost acuzaţi de tentativă de fraudă. Cap de afiş însă este Timişul, unde un număr de şapte elevi au fost prinşi copiind, şase direct de cu ajutorul telefoanelor performante, iar unul de pe fiţuici. Simularea copierii nu a fost însă privită cu ochi buni de supraveghetori.

Notele la simulare nu se trec în catalog decât dacă elevul îşi doreşte acest lucru. În urma analizei rezultatelor la simulare, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow