29.6 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
29.6 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

Vin rezultatele la simularea de la bac. „Pentru clasa a XII-a presiunea este mai mare“

credius.ro
answear.ro
creditprime.ro
fashiondays.ro
oferta.oceancredit.ro
creditfix.ro
vivacredit.ro
elefant.ro
horacredit.ro/

Ultimele știri

În cursul zilei de astăzi, la nivel central vor ajunge rezultaltele finale la simularea de la „bac“, care a fost susţinută la începutul lunii.

La limba română s-au înscris 5.887 de elevi de clasa a IX-a, din care s-au prezentat 94%, şi 5.568 de elevi de clasa a XII-a, din care s-au prezentat 94,58%. Cea mai mică prezenţă a fost înregistrată la proba la alegere, unde dintre cei 5.452 de elevi înscrişi s-au prezentat 4.900.

„Constatăm o prezentă foarte bună. Este foarte important că şi elevii de clasa a XI-a vin cu seriozitate pentru că este o acomodare psihologică la contextul examenului şi în ceea ce priveşte rigoarea acestuia. O acomodare cu supravegherea audio-video, dar şi cu încadrarea în limitele temporale şi o familiarizare cu tipul de subiecte. Pentru clasa a XII-a, presiunea este mai mare şi obligaţiile sunt asumate cu mai multă seriozitate“, a declarat Camelia Gavrilă, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

La această simulare, doi elevi au fost daţi afară din examen, prinşi cu telefonul mobil asupra lor. Conform re­gulilor, aceştia au fost acuzaţi de tentativă de fraudă. Cap de afiş însă este Timişul, unde un număr de şapte elevi au fost prinşi copiind, şase direct de cu ajutorul telefoanelor performante, iar unul de pe fiţuici. Simularea copierii nu a fost însă privită cu ochi buni de supraveghetori.

Notele la simulare nu se trec în catalog decât dacă elevul îşi doreşte acest lucru. În urma analizei rezultatelor la simulare, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
29.6 ° C
31.5 °
24.1 °
68 %
1.8kmh
19 %
vin
30 °
sâm
28 °
Dum
25 °
lun
26 °
mar
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI