More

  VIN LA TINE ACASA! In cateva zile! E OBLIGATORIU sa platesti daca ai TERMOPANE

  Array

  Dupa tragedia de la Colectiv, un ordin al ANRE, care reactiveaza o lege care n-a prea fost aplicata pana acum, obliga proprietarii de apartamente care au doar un aragaz acasa, dar si-au pus geamuri termopan, sa-si monteze senzori de gaze. Verificarile au inceput deja.

  Sute de mii de romani sunt obligati sa monteze detectoare de gaze, chiar daca locuintele lor sunt inca racordare la sistemele centralizate de distributie a energiei termice, iar oamenii au doar un aragaz acasa. Obligatia apare daca fereastra camerei in care este instalat aragazul are geam termopan. In cazul in care oamenii refuza sa le monteze, vor ramane fara gaze. Mai mult, ar putea ramane fara gaze chiar si cei care le instaleaza, dar ai caror vecini de bloc refuza sa faca acest lucru, pentru simplul motiva ca sistarea alimentarii se face pentru tot imobilul, in lipsa contoarelor individuale de gaze. Dispozitivele costa sute de lei, si, dupa cativa ani, trebuie inlocuite si cumparate altele.

  Mai multi cititori ai ECONOMICA.NET din Bucuresti au spus ca li s-a pus in vedere de catre administratorii de bloc ca trebuie sa monteze aceste detectoare, pentru ca altfel vor ramane fara gaze.

  Cum a aparut aceasta obligatie. Legislatie multa si stufoasa

  La finalul anului trecut, dupa tragedia de la Colectiv, a aparut Ordinul ANRE nr. 179/2015 pentru aprobarea Procedurii privind verificarile si reviziile tehnice ale instalatiilor de utilizare a gazelor naturale. Respectiva procedura, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2016, reconfirma faptul ca oamenii tebuie sa faca o verificare a instalatiei de utilizare a gazelor, la cel mult doi ani. Verificarea se face, contra cost, de orice firma autorizata de ANRE, si trebuie facuta de orice consumator, chiar daca are acasa doar un aragaz. De aici lucruruile se complica aiuritor de tare.

  Articolul 6 din Procedura spune ca oamenii sunt obligati sa puna la dispozitia firmei care face verificarea documentatia tehnica pe baza careia s-a facut instalatia de gaze din casa, desi discutam despre sute de mii de apartamente contruite acum 30-40 de ani. Daca oamenii, in mod previzibil, nu o au, sunt obligati sa o ceara distribuitorului de gaze sau celui care a facut instalatia acum zeci de ani, direct sau prin intermediul firmei care vine sa faca revizia.
  Continuarea pe BZI

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Reprezentantii Consiliului Local in CA-urile scolilor

  Legislativul pascanean a fost convocat in regim de urgenta pentru desemnarea reprezentantilor in Consiliile de Administratie si Comisiile pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii, in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI