13.9 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Vin banii pentru echipele de vaccinare. Cât primesc pentru ora de muncă medicul, asistentul, registratorul

Pentru o oră de muncă, medicul primeşte 100 de lei, asistentul 50, iar registratorul 25.

Sute de cadre medicale din Iaşi, implicate în campania de vaccinare, aşteaptă şi acum banii promişi de Guvern. Nici medicii, nici asistenţii medicali, nici registratorii nu au fost remuneraţi pentru munca depusă. Potrivit legislaţiei în vigoare, în cadrul unei echipe de vaccinare, un medic ar trebui să primească 100 de lei pe oră, un asistent medical – 50 de lei, iar un registrator – 25 de lei.

„Potrivit reglementărilor actuale, medicii pot fi plătiţi direct de către unitatea administrativ-teritorială cu care au contract, ulterior, aceasta urmând să recupereze banii de la Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică în cazul în care ele sunt în incapacitate de a face aceste plăţi. În cursul săptămânii viitoare, vor veni sumele necesare de la Ministerul Sănătăţii şi, în baza contractelor, se vor vira banii către membrii echipelor de vaccinare. E vorba de banii pentru lunile ianuarie-februarie. Aici, nu ştiu dacă este vorba neapărat de incapacitatea unităţilor adiministrativ-teritoriale, ci dacă nu cumva nu au prevăzut sumele respective în buget. Sumele respective nu sunt foarte mari, de aceea nu ştiu care e raţionamentul pentru care nu au fi putut date. De la Ministerul Sănătăţii nu s-au virat bani din motivul deja cunoscut, absenţa bugetului“, a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Pe lângă cadrele medicale din echipele de vaccinare, ar trebui să fie remuneraţi pentru implicarea în campanie şi medicii de familie, aceştia urmând să primească 30 de lei pe serviciu pentru primii 50% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare şi 60 de lei pe serviciu pentru cei de peste pragul de 50%.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI