0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Vile fără curent, pe străzile uitate de administraţie

Cateva familii dintr-o suburbie a Pascaniului au curent electric cu portia din cauza birocratiei. In zona in care locuiesc nu este retea electrica, iar extinderea poate fi facuta doar din bugetul primariei. Deocamdata nu sunt fonduri, iar oamenii, care si-au pus pe acoperisuri panouri solare, ar vrea sa suporte investitia din buzunarul lor, dar legea nu le permite.

Situatie bizara in suburbia Blagesti. Trei familii au curent electric cu portia din cauza unei legi. In zona in care locuiesc nu exista retea electrica, singura sursa de energie fiind panourile solare. Oamenii vor sa suporte din banii lor extinderea , insa compania de electricitate a refuzat. Asta deoarece exista o lege, prin care doar administratiile locale pot finanta aceste lucrari.

Familia Moise locuieste pe strada respectiva de circa sase ani. Are patru panouri solare, insa energia verde nu este suficienta. Curentul se intrerupe daca in acelasi timp este pus in priza un frigider, televizor si aspirator.
Nu plateste factura la curent, insa echipamentul pentru cealalta alternativa este foarte scumpa. Totodata, pe strada nu este iluminat public, iar odata cu lasarea intunericului, zona se cufunda in bezna.

Reprezentantii administratiei locale sustin ca nu au bani pentru finantarea acestei investitii. Insa vor face o notificare catre firma E ON pentru a cauta o solutie.

Mentionam ca in aceasta situatie este si strada Henri Coanda din Pascani, situata chiar langa o statie de transformare a curentului electric. Zeci de oameni stau in bezna din lipsa banilor de la bugetul local pentru extinderea retelelor electrice. In mod normal, primaria nu trebuia sa elibere autorizatii de constructii in zonele fara utilitati publice, conform prevederilor legale. Daca totusi proprietarul insista, atunci aceste investitii cad in sarcina lui.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow