27.1 C
Paşcani
luni, iulie 4, 2022
Array

Viitorul şefilor de promoţie: Magistraţi sau manageri, dar nu în Paşcani

Cariere de succes in magistratura, management sau in domeniul informaticii in orase mari ale tari sau chiar la cele mai importante multifunctionale din lume. Asa se vad tinerile din Pascani care au reusit sa incheie cei patru ani de liceu cu media aproape de nota 10. Municipiul, daca nu va fi „pus pe picioare”, va fi doar vizitat, la sfarsit de saptamana de catre fete.

Anul acesta, doar o singura eleva a incheiat ciclul liceal cu nota 10. Este vorba despre Elena Dascalita de la Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pascani. Isi doreste sa reuseasca la Facultatea de Automatizari si Calculatoare din Iasi, iar mai apoi sa profeseze in domeniu. O realizarea este ca a reusit sa obtina note de 10, pe line, in anii de liceu. Multumeste profesorilor care au indrumat-o si sustinut-o in toti acesti ani. Pe viitor, pentru ca este o patrioata convinsa, ar dori sa ramana in tara.

sefa m costin

Chiar daca poarta respect pentru profesia de profesor, fetele de la „Sadoveanu” nu se vad profesand aceasta meserie. Ele s-au orientat catre profesii cautate pe piata muncii, dar si bine platite. De exemplu, Ruxandra Nemtanu de la profilul uman, a terminat cu media generala 9,95. Iubeste istoria si vrea sa devina un magistrat cunoscut, chiar si in strainatate. De aceea va urma cursurile Facultatii de Drept. Multumeste profesorilor care s-au implicat in formarea si educarea ei.

Un manager de succes, pe plan international vrea sa devina Francesa Abalasei, fosta presedinta a Consiliului elevilor de la Colegiul National „Mihail Sadoveanu” din Pascani, si absolventa a liceului cu media 9,83. Anii de studentie vrea sa-i urmeze in Londra, la University of Greenwich. Este mutumita si bucuroasa ca a urmat cursurile unei scoli de elita, printre primele 5 din judetul Iasi.

Programator si farmacist. Acestea sunt profesiile alese de celalte doua sefe de promotii ale Colegiului. Este vorba despre Cristina Diana Ungureanu si Ștefana Ilinca Spătaru, ambele terminand cu media 9,84, la profile diferite, informatica intensiv si stiinte ale naturii. Au ajuns la aceasta performanta deoarece au invatat intr-un mediu competitiv. Spera ca pe viitor, Pascaniul sa se schimbe, iar cei de la conducerea orasului sa investeasca in tineri si in educatie. ziarulorizont.info

sefe sadoveanu

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow