17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Viitorii liceeni îşi depun dosarele la şcoală unde au fost admişi

De astăzi s-a dat start înscrierilor la liceu. Absolvenţii care au trecut prin febra examenului de Evaluare Naţională în luna iunie, începând de astăzi şi până pe 24 iulie a.c. trebuie să se prezinte la unitatea de învăţământ unde a fost repartizat în urmă alegerilor făcute şi mai ales acolo unde s-a încadrat cu media generală, suma a mediei totale pe anii de gimnaziu, 5 – 8 şi cea de la examen.

liceul t m costin

La Paşcani, de exemplu, a fost o singură medie de 10 pe linie, a şefei de promoţiei de la Liceul Teoretic “Miron Costin”. Miriam Hobinca a ales să studieze cei 4 ani de liceu la aceeaşi şcoală, la profilul Ştiinţe ale Naturii. La această şcoală, cea mai mică medie de admitere a fost de 7.94, la profilul Ştiinţe Sociale. Din toamnă vor porni în anii de liceu aproape 180 de boboci.

O altă şcoală cu rezultate excepţionale şi căutată de elevi este Colegiul “Mihail Sadovenu” din Paşcani. Aici cea mai mare medie a fost de 9.94 la profilul Matematică – Informatică, iar cea mai mică medie la una dintre cele 7 clase de a 9 a este, conform site-ului Ministerului, 7.50.

Admiterea se va finaliza pe 24 iulie cu depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi. Dosarul trebuie să conţină fişa de înscriere care poate fi găsită la unitatea de învăţământ unde a fost admis elevul, foia matricolă pentru ani de gimnaziu, în original, adeverinţă cu notele obţinute la Evaluarea Naţională, adeverinţă medicală cu aviz, copie după certificatul de naştere şi carte de identitate, acolo unde este cazul, copie după actul de identitate a părinţilor. Toate puse într-un dosar de plastic.

Cea de-a două etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de-a treia în zilele de 3 şi 4 septembrie.

La acest examen s-au înscris anul acesta 6.770 de absolvenţi de clasa a VIII-a, din care în jur de 200 au lipsit de la examen.

Menţionăm că peste 85% dintre elevii care au susţinut evaluarea naţională în judeţul Iaşi au obţinut medii peste 5, iar 20 de candidaţi au avut media maximă, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) apreciind că este o ”creştere semnificativă“ faţă de anul trecut.

Alte articole