16.1 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

VIDEO – Zilele școlii la “Nicolae Iorga”. Conferință religioasă, colinde și premierea unor elevi

Sărbătoare la o școală din Pașcani. Liceul Economic „Nicolae Iorga” marchează cei 21 de ani de când organizează zilele școlii. Programul evenimentelor a început de zilele trecute cu un concurs de pictat icoane unde s-au înscris un număr nesperat de mare de elevi de toate vârstele și de la mai multe școli. Astăzi, în sala de conferințe de la Protopopiatul Pașcani a avut loc o conferință unde au participat invitați speciali de la Iași și din oraș. De asemenea, s-au cântat colinde, atmosfera fiind una de sărbătoare.

Așa a debutat conferința din cadrul proiectului județean – Sfântul Nicolae văzut prin ochi de copil, cu un frumos concert de colinde. Evenimentul organziat de Liceul Economic “Nicolae Iorga” din Pascani face parte din cadrul activităților dedicate zilelor școlii. Acestea se vor încheia miercuri când este marcată ziua sfântului, protectorul copiilor.

Debutul sărbătorii instituției a fost la sfârșitul lunii noiembrie când 186 de copii de toate vârstele au participat la concursul de pictat icoane pe sticlă. Lucrările sunt găzduite în holul Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu” din Pașcani.

Despre concurs și mai ales dezvoltarea lui în cadrul a cât mai multor școli a vorbit inspectorul Denisia Elena Mănoiu, prezentă la eveniment. “Deși este abia la a treia ediție, concursul dedicat elevilor privind pictarea de icoane se pare că este de bun augur și stârnește din ce în ce mai mulți copii către religie și descoperirea ei. Mă bucur să văd astăzi elevii dornici să participe la conferința susținută de preoți de la Mitopolie și de la Protopoiatul Pașcani. ”

Sala arhiplină de elevi și profesori a făcut ca invitații speciali să se bucure că pot împărtăși informații despre Sfântul Nicolae dar și despre icoane. Preotul paroh Eugen Ungureanu din Pașcani a vorbit despre limbajul sfintelor icoane, actualitatea și importanța acestora în viața tinerilor.

De asemena, părintele Cristian Alexandru Barnea de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei Iasi a prezentat lucrarea „Sfântul Nicolae, model de iubire și dărnicie pentru tineri”.

La finalul activității au fost premiați 45 de elevi care vor beneficia și de o excursie la Mânăstirea Probota din Suceava. Plecarea are loc in acest sfarsit de saptamana.

Menționăm că premiile din cadrul acestui program au avut loc datorită unor sponsori. Este vorba despre Protopopiatul Pașcani, Rompak, Te-Rox Prod, Proinvest Group, Bestart, Ildaco Star. 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow