11.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

VIDEO – Zilele școlii la “Nicolae Iorga”. Conferință religioasă, colinde și premierea unor elevi

Sărbătoare la o școală din Pașcani. Liceul Economic “Nicolae Iorga” marchează cei 21 de ani de când organizează zilele școlii. Programul evenimentelor a început de zilele trecute cu un concurs de pictat icoane unde s-au înscris un număr nesperat de mare de elevi de toate vârstele și de la mai multe școli. Astăzi, în sala de conferințe de la Protopopiatul Pașcani a avut loc o conferință unde au participat invitați speciali de la Iași și din oraș. De asemenea, s-au cântat colinde, atmosfera fiind una de sărbătoare.

Așa a debutat conferința din cadrul proiectului județean – Sfântul Nicolae văzut prin ochi de copil, cu un frumos concert de colinde. Evenimentul organziat de Liceul Economic “Nicolae Iorga” din Pascani face parte din cadrul activităților dedicate zilelor școlii. Acestea se vor încheia miercuri când este marcată ziua sfântului, protectorul copiilor.

Debutul sărbătorii instituției a fost la sfârșitul lunii noiembrie când 186 de copii de toate vârstele au participat la concursul de pictat icoane pe sticlă. Lucrările sunt găzduite în holul Casei de Cultură “Mihail Sadoveanu” din Pașcani.

Despre concurs și mai ales dezvoltarea lui în cadrul a cât mai multor școli a vorbit inspectorul Denisia Elena Mănoiu, prezentă la eveniment. “Deși este abia la a treia ediție, concursul dedicat elevilor privind pictarea de icoane se pare că este de bun augur și stârnește din ce în ce mai mulți copii către religie și descoperirea ei. Mă bucur să văd astăzi elevii dornici să participe la conferința susținută de preoți de la Mitopolie și de la Protopoiatul Pașcani. ”

Sala arhiplină de elevi și profesori a făcut ca invitații speciali să se bucure că pot împărtăși informații despre Sfântul Nicolae dar și despre icoane. Preotul paroh Eugen Ungureanu din Pașcani a vorbit despre limbajul sfintelor icoane, actualitatea și importanța acestora în viața tinerilor.

De asemena, părintele Cristian Alexandru Barnea de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei Iasi a prezentat lucrarea “Sfântul Nicolae, model de iubire și dărnicie pentru tineri”.

La finalul activității au fost premiați 45 de elevi care vor beneficia și de o excursie la Mânăstirea Probota din Suceava. Plecarea are loc in acest sfarsit de saptamana.

Menționăm că premiile din cadrul acestui program au avut loc datorită unor sponsori. Este vorba despre Protopopiatul Pașcani, Rompak, Te-Rox Prod, Proinvest Group, Bestart, Ildaco Star. 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI