18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

VIDEO – SUTE DE CREDINCIOȘI LA PELERINAJUL DE FLORII DIN PASCANI

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Sute de credincioși, de toate vârstele, cu ramuri de salcie sfintită în mâini, au participat la Pelerinajul organizat în ultimii ani de preoți, în Pașcani. S-au spus rugăciuni, s-au cântat melodii bisericești. Nu a lipsit slujba specifică acestui moment.

Sâmbăta lui Lazăr a fost comemorată și în acest an de către preoții din Pașcani. Sute de oameni au luat parte la pelerinajul organizat de protopopul Postolachi împreună cu ceilalți preoți din Municipiu. S-a pornit de la Capela orașului, cu icoane și ramuri de salcie în mâini.

Până în parcul Peștișorul, acolo unde a avut loc o slujba religioasa, alaiul de oameni a mers pe traseul Grădiniței, Ștefan cel Mare, Republicii. Pe scenă amplasată în parc, preoții, împreună cu un cor de copii au cântat melodii religioase.

Această abordare pentru vestirea Floriilor, a fost aleasă deoarece pelerinajul este o formă religioasă de mărturisire şi confirmare a credinței, o întărire în colaborarea dintre credincioşi şi parohii, un semn al libertății de exprimare sau religie şi mai ales o introducere frumoasă a marii sărbători care se apropie, Invierea Domnului nostru Iisus Hristos.

BIT TV: SUTE DE CREDINCIOȘI LA PELERINAJUL DE FLORII

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
19.5 °
17.8 °
89 %
1.2kmh
5 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI