0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

VIDEO | Se apropie sărbătorile, bubuie petardele

Se apropie sărbătorile și deja în cartiere, printre blocuri, oriunde în țară, au început bubuiturile. Românii se antrenează pentru petrecere. Ei uită, însă, că exploziile produse de petarde și artificii sperie animalele de companie pe care, mulți dintre noi, le avem în apartamente sau în curțile caselor. Speriate de moarte, acestea se ascund pe unde pot. Ce e mai rău este faptul că animalele se pot îmbolnăvi din cauza acestor sperieturi.

Medicii veterinari spun că zgomotul petardelor și al artificiilor afectează foarte mult animalele pentru că acesta este un lucru care le scoate din rutină și nu știu cum să reacționeze.

Există mai multe tehnici, și comportamentale și medicale, prin care putem combate sau preveni stresul sau anxietatea legate de focurile de artificii, mai spun specialistii.

Cleo este cățelușa clinicii Universității ieșene. Ea a fost luată de pe stradă și îngrijită aici, iar studenții au grijă de ea. Cleo a suferit de pe urma artificiilor înainte de a ajunge în clinică și de aceea este acum ținută cât mai departe de astfel de zgomote puternice.

Personalul de la spitalul veterinar de urgențe de la Universitatea de Științele Vieții din Iași este pregătit pentru o
perioadă și mai încărcată pentru că, până la finalul anului, vor fi tot mai multe evenimente la care vor fi focuri de artificii.

Sursa focusprimatv.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow