9.7 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022

VIDEO | Primele detalii privind Zilele Municipiului Pașcani. Spectacole în fața Primăriei, comercianți în centru, iujuri pe stadion

Au fost stabilite primele detalii privind organizarea Zilelor Municipiului Pașcani, ce vor avea loc în perioada 29-31 iulie a.c. Vineri, 13 mai, a avut loc prima ședință a comisiei care va organiza acest eveniment. După discuțiile de aproape o oră, s-a hotărât ca spectacolele din cele trei zile să fie în piațeta din fața Primăriei, tarabele comercianților să fie amplasate pe strada Ștefan cel Mare pe un singur sens de mers, cel dinspre Primăria Veche, începând de la Scoala Gimnaziala Iordache Cantacuzino și până la Casa de Cultură.

Celălalt sens de mers ar urma să fie liber, pentru accesul autospecialelor de intervenție, pompieri, salvare sau poliție, în caz de necesitate.

În schimb, parcul de distracții ar urma să fie amplasat pe terenul de zgură de la stadionul municipal, iar acolo, nu va fi nici o tonetă cu mâncare sau sucuri, conform cerințelor viceprimarului municipiului, Cristian Rățoi, președintele comisiei de organizare a sărbătorii.

În ceea ce privește programul din cele trei zile, acesta ar urma să arate în fe  lul următor: în prima zi, deschiderea se va face la sediul Primăriei Pașcani, în sala de spectacole, cu un moment artistic, cel mai probabil, o prestație de la Filarmonica Iași. Apoi, au fost propuneri pentru premierea șefilor de promoție, o eventuală declarare a unor persoane ca cetățeni de onoare și discursuri ale oficialităților.

La Casa de Cultură vor fi diferite activități și tot aceeași instituție, ar urma să se ocupe și de o listă cu talentele locale, care vor evolua fie în prima zi de sărbătoare, fie în debutul fiecărei zile din cele trei.

Deocamdată, nu au fost propuneri privind lista cu artiștii naționali care vor cânta la Pașcani. Membrii comisiei au propus organizarea unui sondaj pe pagina de Facebook a Primăriei, în cadrul căruia cetățenii să spună  pe cine ar prefera.

Bugetul alocat pentru artiști este de circa 350.000 de lei, însă organizarea întregului eveniment ar putea costa până la 700.000 de lei, restul sumei urmând să fie acoperită din încasările de la comercianți.

De precizat este faptul că la ședință au participat atât funcționari din cadrul Primăriei, consilieri locali, conducerea Casei de Cultură, a Poliției Municipiului Pașcani, a subunității de Pompieri,  reprezentanți ai Poliției Locale și de la jandarmi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow