11.6 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

VIDEO – PELERINAJ DE FLORII, LA PASCANI

Chiar dacă vremea a fost rece, zeci de păşcăneni au participat sâmbătă la pelerinajul de Florii. Credincioşii, împreună cu preoţii, au plecat de la Biserica “Înălţarea Domnului”, au trecut prin faţă protopopiatului din oraş şi au făcut o oprire cu rugăciune la catedrala în construcţie. Apoi, au coborât în parcul municipal, unde a fost amenajată o scenă. Fiecare participant a avut câte o ramură de salcie în mâna.

Procesiunea de Florii din municipiul Paşcani a adunat zeci de credincioşi în sâmbătă lui Lazăr. Chiar dacă afară a fost rece, păşcănenii au participat în număr mare la pelerinaj. Plecarea a fost de la biserica “Înălţarea Domnului”, din zona Deal.

Cu steagul României şi icoana intrării Domnului în Ierusalim în faţă, păşcănenii au mers pe traseul stabilit şi au făcut o oprire în faţă catedralei în construcţie, unde au făcut o rugăciune.
Apoi, au coborât spre parcul municipal, iar pe platoul acestuia a fost amenajată o scenă unde au fost recitate poezii şi interpretate cântece religioase.
Întreaga zona din preajma lacului Peştişorul a răsunat de colinde pascale interpretate de corul Asociaţiei Şansa 2010 din oraş, interpretate pe mai multe voci. Şi elevii de la Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga” din oraş au avut un program artistic.

Menţionăm că în toată ţara au fost pelerinaje de Florii, care marchează intrarea Domnului în Ierusalim. Această sărbătoare deschide săptămâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paşti, cunoscută sub numele de “Săptămâna Mare”, după cele 40 de zile de post.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI