Slider

 

Referendumul pentru redefinirea familiei va avea loc de-a lungul a două zile – pe 6 și pe 7 octombrie. Decizia a fost luată în cursul zilei de ieri în şedinţa de Guvern. De asemenea a fost stabilită şi la ce întrebare se va răspunde la vot.
Românii vor fi chestionaţi dacă sunt de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament. În acest sens au început deja pregătirile de organizare a secţiilor de votare şi urmează să fie tipărite buletinele de vot. Demersul a fost iniţiat de Coalitia Pentru Familie şi a fost semnat de peste 3 milioane de romani. Referendumul a fost aprobat de Parlamentul României şi este susţinut de Biserica Ortodoxă Romană. în acest sens Inaltpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a transmis un mesaj puternic prin care îi îndeamnă pe romani să participe la vot.
Menţionăm că pentru că referendumul să fie validat trebuie îndeplinite două condiţii: să se prezinte la urne cel puţin 5,6 milioane de romani, adică minim 30% din cei cu drept de vot şi cel puțin 25% dintre voturi să fie valide.

Slider