11.6 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

VIDEO “Miracolul Crăciunului” de la Colegiul “Sadoveanu” Pașcani

“Miracolul Crăciunului” de la Colegiul “Sadoveanu” Pașcani

Eveniment de amploare la Protopopiatul din Pașcani. Sute de copii, profesori și părinți au răspuns invitației de a participa la manifestarea cultural – religioasă denumită sugestic “Miracolul Crăciunului”. Preoți renumiți au luat parte la conferința religioasă, lansarea revistei Calea spre lumină. Nu a lipsit un moment frumos specific sărbătorilor de iarnă susținut de elevii Colegiului “Sadoveanu” iar doritorii care au vrut să facă o faptă bună au cumpărat  bunătăți de la bunica, iar banii strânși se vor folosi în scop caritabil.

Pe parcursul a două ore, “Miracolul Crăciunului” a avut loc la Protopopiatul din Pașcani. Este vorba despre un eveniment organizat de Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” din Pașcani. Astfel, startul s-a dat marți, 12 decembrie, începând cu ora 15:30 când sala a devenit neîncăpătoare de spectatori și participanți. Cuvântul de deschidere a fost făcut de protopopul Pavel Postolachi, urmat de conducerea școlii.

A urmat apoi Conferința religioasă “Întruparea Fiului lui Dumnezeu – rodul celei mai mari iubiri”, susţinută de Pr. arhim Petru Nicodim, Consilierul Sectorului de misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor și Pr. Petru Munteanu – Directorul Fundației “Împreună pentru Solidaritate socială”, Săvinești –Piatra Neamț.

Apoi a urmat lansarea revistei “Calea spre Lumină” a Colegiului Național “M. Sadoveanu”- Pașcani, ediție specială de Crăciun. Aici au prezentat prof. dr. Denisia Elena Mănoiu – inspector pentru religie, ISJ- Iași și preotul Ariton de la Târgu Neamț.

Un moment așteptat de cei prezenți a fost prezentarea șezătorii literar-religioasă “Asta-i datina străbună” ce în acest an a ajuns la cea de-a V a ediție.

Apoi în cadrul unei expoziţii de obiecte tradiţionale a avut loc momentul ”Rețete de la Bunica!”. Aici, tot felul de bunătăți au fost vândute, iar banii obținuți vor fi folosiți în scop caritabil.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI