21.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

VIDEO – Festivitatea de premiere a absolvenților de nota 10. Printre ei doi elevi. Și doi directori

Doi absolvenţi de gimnazială şi liceu care au luat nota 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat au fost astăzi premiaţi de către Inspectoratul Judeţean Iaşi şi Primărie alături de Consiliul Local Iaşi. Este vorba despre Miriam Hobincă şi Traian Chiuariu.

tudorEvenimentul a fost programat astăzi de la ora 11. 00 în Sala Mare a Palatului Roznovanu din Iaşi.

Cuvântul de deschidere l-a avut viceprimarul municipiului Iaşi, Mihai Chirică care are atribuţii de primar. El a vorbit celor prezenţi, în marea majoritate elevi, profesori şi părinţi că rezultatele excelente ale absolvenţilor au implicat multă muncă, seriozitate si că s-a datorat şi profesorilor, părinţilor şi prietenilor.

Evenimentul fiind organizat şi de ISJ Iaşi, inspectorul general, Camelia Gavrilă a vorbit elevilor excelenţi şi le-a urat să fie norocoşi, să înveţe în continuare şi să aibă poveşti de viaţă de succes. Inspectoarea a mai precizat că Iaşul se află în locurile fruntaşe ale ţării cu rezultate excelente la învăţătură an de an.

Apoi, în ordine alfabetică, foştii liceeni din judeţ, 5 la număr, care au obţinut nota 10 la BAC au fost chemaţi pentru a primi darurile pregătite. Printre ei s-a aflat şi păşcăneanul Traian Chiuariu.

A venit rândul viitori boboci de liceu. Aici lista a fost mai lungă, iar 19 absolvenţi de gimnaziu sunt din Iaşi. Păşcăneancă care a făcut cinste cu media 10 la Evaluarea Naţională este Miriam Hobinca.

Premiantii au primit din partea Inspectoratul Judetean Iasi si Primaria alaturi de Consiliul Local Iasi cate o placheta, diploma, cornita cu flori si un pachet cu carti si un aparat foto.

Premianţii au primit din partea Inspectoratul Judeţean Iaşi şi Primăria alături de Consiliul Local Iaşi câte o plachetă, diplomă, corniţă cu flori şi un pachet cu cărţi şi un aparat foto.

Şi directorii şcolilor unde s-au înregistrat rezultate deosebite au primit o diplomă de excelenţă. Din Paşcani s-au aflat pe listă directorii – Carmen Apostol de la Liceul Teoretic « Miron Costin » şi Carmen Dimitriu de la Colegiul Naţional « «Mihail Sadovenu ».

Menționam că absolvenţii care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat vor primi de la Guvern premii în bani. Confom Hotărârii de Guvern aprobate, absolvenţii de liceu vor primi 3.000 lei, iar cei de gimnaziu câte 1.000 lei.

În acest an 81 de elevi au obţinut 10 pe linie la examenul de bacalaureat şi 456 de absolvenţi de gimnaziu au avut media 10 la Evaluarea Naţională.

Alte articole