1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

VIDEO | El este medicul pășcănean decorat de președintele țării. Sergiu Ungureanu – tânăr din Republica Moldova, doctor dedicat Pașcaniului

Un medic pascanean a fost decorat cu ordinul Meritul Sanitar in grad de cavaler, de catre presedintele tarii, Klaus Iohannis. Este vorba despre Sergiu Ungureanu, coordonator al sectiei de Terapie Intensiva de la Spitalul Municipal de Urgenta Pascani. Premierea a avut loc pe 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, intr-un cadru festiv, la Palatul Cotroceni.

Distinctia a fost oferita în semn de apreciere pentru profesionalismul, dăruirea, curajul și solidaritatea manifestate în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19 de pe teritoriul țării noastre.

Doctorul Sergiu Ungureanu a precizat ca aceasta distinctie il onoreaza si ca reprezinta, deopotriva, meritul intregii echipe din spitalul pascanean.

Medicul este de loc din Republica Moldova, dar in prezent locuieste in Pascani si este angajat de sapte ani in unitatea medicala din oras. De circa doi ani de zile este coordonatorul sectiei in care sunt tratate cele mai grave cazuri.

Aceasta responsabilitate a venit tocmai in perioada in care pandemia a inceput sa se resimta din plin in tara. Sectia de Terapie Intensiva a fost aproape mereu plina de pacienti, acolo s-au trait drame dar a fost si locul in care au fost salvate vieti. In ultimii doi ani, sectia a fost dotata cu aparatura moderna, iar conditiile de tratament sunt de inalta calitate.

Chiar daca in ultima perioada, a scazut numarul persoanelor infectate, pericolul inca nu a trecut, iar doctorul pascanean, Sergiu Ungureanu, recomanda tuturor persoanelor sa respecte masurile sanitare si sa aiba incredere in medici.

De precizat este faptul ca sectia de Terapie Intensiva de la Spitalul Municipal de Urgenta Pascani are 13 paturi, cate sase pentru persoanele noncovid si cele pozitive si o rezerva pentru pacientii care sunt in asteptarea rezultatului testului pentru depistarea virusului.

 

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ministrul Dezvoltării, întalnire cu primarii pentru proiectele de investiții

Tolba cu promisiuni privind proiectele de investitii in judetul...

Neînțelegeri privind locurile de parcare în spatele blocului Crizantema din Pașcani

Neintelegeri privind locurile de parcare intre locatari si unii...

Tineri prinși cu mașina furată, într-o benzinărie din Pașcani – VIDEO

Patru tineri ce au furat o masina de teren...

Anul Nou pe vechi, în Pașcani, Târgu Frumos și localitățile din apropiere. Festival de datini la Drăgușeni – FOTO

Este mare sarbatoare in aceasta seara pentru crestinii ortodocsi...