29.6 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
29.6 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

VIDEO – Despre debransari si contracte individuale la apa. Reprezentantii statului demonteaza manipularea anti- investitii

oferta.oceancredit.ro
creditprime.ro
vivacredit.ro
credius.ro
creditfix.ro
elefant.ro
elefant.ro
answear.ro
horacredit.ro/

Ultimele știri

De aproape doi ani de zile militanţii anti Apa Vital au spus păşcănenilor ca operatorul ieşean încalcă legea prin refuzul de a încheia contracte individuale şi debranşarea scărilor de bloc, acolo unde sunt restante la plata facturilor. Tot ei au arătat că Pascaniul ar avea alternative viabile atât pentru înlocuirea operatorului cât şi pentru realizarea investiţiilor. Pentru sanctionarea aşa ziselor abuzuri şapte consilieri locali de la PNL şi ALDE au propus organizarea unui referendum, chiar în ziua alegerilor locale pentru renunţarea la asociaţia judeţeană, la operator şi în consecinţă la investiţii de 13 milioane de euro din fonduri europene.
Astăzi reprezentanţii instituţiilor statului, prezenţi la şedinţa Consiliului Local au demontat toate aceste acuzaţii şi manipulări şi au confirmat totodată ceea ce jurnaliştii de la BIT TV susţin de aproape doi ani de zile .
Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă la solicitarea BIT TV, după ce consilierul PNL Marius Pintilie a încercat să ii impiedice pe invitaţi să aducă lămuriri.
Ministrul secretar de stat, Emanoil Radu Dascălu, de la Ministerul Fondurilor Europene a precizat că cele 13 milioane de euro fonduri europene pentru Paşcani sunt sigure şi ca investiţiile vor începe anul viitor.
Oficialul guvernamental a mai spus că Apa Vital este unul dintre cei mai buni operatori din ţară, care respectă cu stricteţe prevederile legale şi a apreciat managementul societăţii.
În acelaşi context ministrul secretar de stat a explicat că Pascaniul pierde 13 milioane de euro finanţare pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare dacă hotărăşte să renunte la ARSACIS şi Apa Vital. Mai mult înfiinţare unui alt serviciu nu ar aduce nici un avantaj iar administratia locală nu are nici o alta posibilitate de a accesa alte fonduri pentru investiţii.
Şi reprezentanţii ANRSC au clarificat o serie de probleme.
Facturarea individuală a apei, în scările de bloc, se poate face doar dacă există un contract prealabil de furnizare, semnat ori de reprezentantul asociaţiei de proprietari ori de reprezentantul de scară şi convenţii individuale încheiate cu locatarii.
De asemenea pot fi încheiate contracte sau convenţii individuale dacă apometrele sunt cu citire la distanta sau scoase pe casa scării.
Încheierea convenţiilor şi facturarea individuală nu rezolvă problema debranşărilor colective. Pentru ca să poate fi debranşaţi doar datornicii atunci trebuie montate apometre radio sau cele convenţionale trebuie scoase pe scara blocului. Altfel debranşarea se va face în continuare la limita de proprietate, la apometrul de la intrarea în bloc. Altfel spus degeaba ai contracte şu convenţii individuale dacă nu ai şi apometrele pe casa scării.
Tot reprezentanţii ANRSC au explicat că investiţiile trebuie făcute de locatari cu avizul operatorului şi ca Apa Vital nu are nici o obligaţie în acest sens.
Reprezentantii statului au mai spus debranşările scărilor de bloc acolo unde sunt datorii nu este un abuz ci o obligaţie a operatorului ieşean. Ei au precizat că Apa Vital respecta întocmai regulamentele şi reglementările legale sic a este verificat de U. E.
În acelaşi context a fost lămurit şi conflictul dintre Consiliul Local şi operatorul ieşean. Reprezentanţii ANRSC au explicat că indiferent ce hotărăsc consilierii, se poate aplica doar dacă majoritatea membrilor din asociaţia judeţeană sunt de acord cu cerinţele administratiei din Paşcani. Mai exact hotărârea Consiliului Local privind majorarea redevenţei, sau solicitările privind modificarea contractului de delegare nu pot fi puse în practică dacă nu sunt aprobate de ARSACIS.
Tot în conferinţă de presă reprezentanţii statului au explicat şi riscurile la care se expune Pascaniul dacă renunţă la ARSACIS şi înfiinţează un nou serviciu de apă. El trebuie să îndeplinească toate condiţiile de funcţionare ceea ce implică şi costuri şi salariaţi iar preţul nu poate fi mai mic decât cel real, care să acopere cheltuielile.
Menţionăm că reprezentanţii ANRSC şi de la Ministerul Fondurilor Europene au fost invitaţi de primarul Dumitru Pantazi de a participa la şedinţa Consiliului Local de astăzi pentru a răspunde la întrebările consilierilor şi a lămuri problemele privind furnizarea apei la Paşcani.

23 MARTIE 2016 - REPREZENTANTII STATULUI DEMONTEAZA MANIPULAREA ANTI-INVESTITII

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
29.6 ° C
31.5 °
24.1 °
68 %
1.8kmh
19 %
vin
30 °
sâm
28 °
Dum
25 °
lun
26 °
mar
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI