Slider

Se va juca fotbal sambata, 13 octombrie, in trei comune din apropierea municipiului Pascani. Federația Română de Fotbal, cu sprijinul Asociațiilor Județene de Fotbal și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, va organiza inca o etapa din proiectul national „Cupa Satelor la fotbal”, pe terenurile de sport din Motca, Ruginoasa si Halaucesti, dedicata copiilor cu varsta de 13 ani.

Meciurile vor debuta incepand cu ora 11:00. In Motca, vor juca echipe din Motca, Tatarusi, Ciohorani si Todiresti, in Ruginoasa, vor fi din localitatea gazda, Helesteni, Sinesti si Bals, iar la Halaucesti se vor intalni echipe din Halaucesti, Oteleni, Butea si Mogosesti-Siret” a precizat Liviu Bulgaru, directorul AFIR Iasi.

Tot sambata se joaca si la Deleni, cu echipe din localitatea gazda, Fantanele, Scobinti, Ceplenita si Plugari.

In judetul Iasi, se intrec in acest sport echipe din 42 de comune, in total fiind peste 700 de copii.  In prezent se joaca etapa judeteana, care se desfasoara in perioada 1 octombrie 2018-15 martie 2019, etapa regionala va incepe de pe 1 aprilie si va dura pana pe 15 mai 2019, iar etapa nationala, va avea loc in intervalul 25 mai – 10 iunie 2019. Castigatorii premiului cel mare, locul I, vor putea insoti echipa nationala de fotbal a Romaniei cu ocazia unei partide disputate in deplasare, beneficiind de transport, cazare, masa si acces la meci furnizate de Federatia Romana de Fotbal.

Chiar si marii fotbalisti promoveaza acest proiect national si sustin ca o parte din gloriile sportului au provenit de-a lungul timpului din satele Romaniei.

Mentionam ca aceasta competitie nationala este la prima editie si are ca scop descoperirea talentelor fotbalistice ale copiilor din satele si comunele Romaniei.

 

 

Slider