17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

VIDEO Cum va arăta noul buletin cu CIP, care include amprente și imaginea facială, și ce funcții va avea

Din august, românii vor avea carte de identitate electronică, de mărimea unui card bancar. În premieră, buletinul va conține un CIP, dar și elemente de securitate suplimentare, ca în Belgia sau Germania. Noul buletin ne va scăpa de mersul la ghișeu pentru a obține diferite acte, promit oficialii din Ministerul de Interne, care lucrează acum la proiectarea lui, pentru că va conține o cheie criptografică și ne vom putea loga în sistemele informatice ale statului.

Anual, zeci de acte falsificate sunt descoperite de către Direcția pentru Evidența Persoanelor. Din august, acest lucru nu se va mai întâmpla pentru că noul buletin electronic va fi greu de contrafăcut precizează specialiștii de la Ministerul de Interne.

Buletinul actual este confecționat după o tehnologie din anii ’90, ceea ce îl face extrem de ușor de falsificat. România a fost obligată de Uniune Europeană să întărească măsurile de securitate.

„În cadrul cipului trebuie inserate imaginea a două amprente și imaginea facială a persoanei, respectiv fotografia persoanei”,  a explicat chestorul Cătălin Giulescu, directorul Direcției pentru Evidența Persoanelor din cadrul MAI.

Continuarea pe DIGI 24

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow