More

  VIDEO Consilierii judeteni, în şedinţă la Paşcani. Liberalii păşcăneni criticaţi că blochează investiţiile. Primarul Pantazi a cerut bani pentru catedrala

  Array

  Dezbateri importante, astăzi, la Primăria Paşcani. Administraţia locală a găzduit şedinţa Consiliului Judeţean Iaşi, prima ieşire în teritoriu pentru actualul legislativ. Pe ordinea de zi au fost înscrise 33 proiecte de hotărâre iar pentru aprobarea lor au fost nevoie de peste trei ore de discuţii. Câteva dintre proiecte au impact direct şi asupra municipiului Paşcani.
  De exemplu consiliera PNL Mihaela Spiridon a fost numită să facă parte din Consiliul de Administratie al Şcolii Speciale.  În acelaşi context s-a discutat despre repararea unor drumuri judeţene printre care şi cel care face legătura între Paşcani şi comună Mirosloveşti.

  Cel mai important subiect de pe ordinea de zi a fost cel cu privire la startul proiectului de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din judeţ, unde Pascaniul este trecut cu investiţii de peste 13 milioane de euro.
  În acesta etapă s-a discutat despre cofinanţarea investiţiilor atât pentru proiectare cât şi execuţie, în contextul în care Uniunea Europeană achita 85% din nota de plată. Cofinanţarea de 15% trebuie asigurată de autorităţile locale, nu mai mult de 1% pentru fiecare.
  Paul Benes, directorul Executiv al asociaţiei judeţene ARSACIS a atras atenţia că investiţiile din fonduri europene sunt puse în pericol chiar de consilierii păşcăneni din opoziţie. El a explicat că liberalii din Consiliul Local refuza să voteze orice proiect cu privire la ARSACIS sau ApaVital, chiar dacă nu este vorba despre Paşcani.
  Atitudinea consilierii liberali judeţeni a fost total diferită faţă de a colegilor de partid din legislativul păşcănean. Ei au spus că susţin proiectele de investiţii pentru apă şi canalizare şi au apreciat activitatea operatorului judeţean ApaVital. La scurt timp consilierii PNL Pascani au iesit, suparati, din sala de sedinte.

  De asemenea directorul Apavital a prezentat, la solicitarea consilierilor PNL, investiţiile care au fost facute sau urmeaza urmează să fie realizate la Paşcani.
  La sfârşitul şedinţei a luat cuvântul şi primarul Pascaniului, Dumitru Pantazi.
  El a solicitat legislativului judeţean că partea de cofinanţare care revine primăriilor în proiectul pentru extinderea sau reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare să fie achitata de Consiliul Judeţean.

  Pantazi a mai cerut explicaţii privind serviciile de salubritate şi darea în folosinţă a staţiei de transfer de la Ruginoasa şi bani pentru continuarea lucrărilor la catedrala ortodoxă. De asemenea edilul a atras atenţia că legislativul judetean trebuie să finanţeze investiţiile necesare la un centru social din Paşcani pentru obţinerea autorizaţiilor de funcţionare.
  Menţionăm că în aceiaşi şedinţa au fost dezbateri intense privind activitatea asociaţiei judeţene de salubritate ADIS şi a aeroportului, une a fost stabilită component noului Consiliu de Administratie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet