17.6 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

VIDEO Consilierii judeteni, în şedinţă la Paşcani. Liberalii păşcăneni criticaţi că blochează investiţiile. Primarul Pantazi a cerut bani pentru catedrala

Dezbateri importante, astăzi, la Primăria Paşcani. Administraţia locală a găzduit şedinţa Consiliului Judeţean Iaşi, prima ieşire în teritoriu pentru actualul legislativ. Pe ordinea de zi au fost înscrise 33 proiecte de hotărâre iar pentru aprobarea lor au fost nevoie de peste trei ore de discuţii. Câteva dintre proiecte au impact direct şi asupra municipiului Paşcani.
De exemplu consiliera PNL Mihaela Spiridon a fost numită să facă parte din Consiliul de Administratie al Şcolii Speciale.  În acelaşi context s-a discutat despre repararea unor drumuri judeţene printre care şi cel care face legătura între Paşcani şi comună Mirosloveşti.

Cel mai important subiect de pe ordinea de zi a fost cel cu privire la startul proiectului de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din judeţ, unde Pascaniul este trecut cu investiţii de peste 13 milioane de euro.
În acesta etapă s-a discutat despre cofinanţarea investiţiilor atât pentru proiectare cât şi execuţie, în contextul în care Uniunea Europeană achita 85% din nota de plată. Cofinanţarea de 15% trebuie asigurată de autorităţile locale, nu mai mult de 1% pentru fiecare.
Paul Benes, directorul Executiv al asociaţiei judeţene ARSACIS a atras atenţia că investiţiile din fonduri europene sunt puse în pericol chiar de consilierii păşcăneni din opoziţie. El a explicat că liberalii din Consiliul Local refuza să voteze orice proiect cu privire la ARSACIS sau ApaVital, chiar dacă nu este vorba despre Paşcani.
Atitudinea consilierii liberali judeţeni a fost total diferită faţă de a colegilor de partid din legislativul păşcănean. Ei au spus că susţin proiectele de investiţii pentru apă şi canalizare şi au apreciat activitatea operatorului judeţean ApaVital. La scurt timp consilierii PNL Pascani au iesit, suparati, din sala de sedinte.

De asemenea directorul Apavital a prezentat, la solicitarea consilierilor PNL, investiţiile care au fost facute sau urmeaza urmează să fie realizate la Paşcani.
La sfârşitul şedinţei a luat cuvântul şi primarul Pascaniului, Dumitru Pantazi.
El a solicitat legislativului judeţean că partea de cofinanţare care revine primăriilor în proiectul pentru extinderea sau reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare să fie achitata de Consiliul Judeţean.

Pantazi a mai cerut explicaţii privind serviciile de salubritate şi darea în folosinţă a staţiei de transfer de la Ruginoasa şi bani pentru continuarea lucrărilor la catedrala ortodoxă. De asemenea edilul a atras atenţia că legislativul judetean trebuie să finanţeze investiţiile necesare la un centru social din Paşcani pentru obţinerea autorizaţiilor de funcţionare.
Menţionăm că în aceiaşi şedinţa au fost dezbateri intense privind activitatea asociaţiei judeţene de salubritate ADIS şi a aeroportului, une a fost stabilită component noului Consiliu de Administratie.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow