More

  VIDEO – Comuna Ruginoasa, cea mai frumoasă! Festivalul Folcloristica organziat de Asirys – o reușită!

  Array

  Comuna Ruginoasa, cea mai frumoasă! Festivalul Folcloristica organziat de Asirys – o reușită!

  Tradițiile, locurile, portul, activitățile și oamenii se pare că au făcut din comuna Ruginoasa să fie pentru al treilea an consecutiv cea mai frumoasă localitate din județul Iași. Evenimentul Festivalul Folcloristica a adunat sute de oameni pentru a participa la cele două zile de tradiție și folclor. Au avut loc și momente artistice cu muzică și comedie dar și ateliere meșteșugărești.

  Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT!

  Localitatea care a câștigat premiul ediției Folcloristica din acest an este… Ruginoasa! Pentru al treilea an consecutiv comuna a reușit să obțină acest trofeu.

  Reprezentantul comunei, Cristina Axinia este mândră că a reușit această performanță alături de echipa cu care a participat, de la prezentarea cântecelor și dansurilor populare până la costumele tradiționale. Munca și dorința de a fi cei mai buni le-a adus acest premiu.

  Festivalul Folcloristica s-a desfășurat pe parcursul a două zile, în week-endul ce tocmai s-a încheiat și a adunat la start reprezentanți ai mai multor comune din județ. De pe listă nu au lipsit Balș, Bălțați, Lețcani sau Țuțora care au participat la parada stabilită pentru ziua de duminică.

  În tot acest timp au avut loc momente artistice, cu tot ce e mai frumos și reprezentantiv din fiecare localitate participantă. Pe scenă au urcat rând pe rând ansambluri de dansuri populare sau artiști în devenire.

  Cei prezenți au putut vedea și participa la atelierele meșteșugărești pregătite cu mult drag de organziatori, Asociația Asirys din Târgu Frumos. De aici nu au lipsit jocurile de cel mai brav flăcău sau olimpiada de desfăcat porumb.

  Pentru a destinde atmosfera, pe scenă a urcat și Profu de râs cu umorul tradițional românesc care a ținut mai multe momente de stand up comedy.

  De asemenea, doritorii au putut vedea și adevăratele costume populare românești din zona Moldovei. Aici, un specialist a vorbit despre motivele folosite, tehnica, istoricul și identitatea fiecăruia.

  Organizatorii, voluntarii de la Asociația Asirys din Târgu Frumos sunt mulțumiți că evenimentul a fost o reușită și speră ca de la an la an să devină din ce în ce mai buni și mai ales să atragă cât mai multe persoane.

  Amintim că premiul constă în organizarea unor evenimente culturale inedite şi implementarea unui proiect Erasmus în comunitate!

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Ard câmpurile din județ. Pompierii chemați să intervină

  · În data de 10.04.2021, ora 13:02, un echipaj de stingere din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de pompieri Târgu Frumos a...

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu. //

  Elevii ar putea primi bursele până de Paște

  Elevii din judetul Iasi ar putea primi bursele, ramase restante incepand cu luna ianuarie, pana de sarbatorile pascale. In aceasta perioada se lucreaza la documentatii avand in vedere, ca in acest an, in premiera, aceste beneficii sunt suportate din bugetul de stat, fiind asigurata suma de 100 de lei pentru fiecare tip de bursa. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet