Clopotele tuturor bisericilor vor bate zilnic, trei minute la amiază. Măsură a fost dispusă joi, 19 martie de către IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în contextul epidemiei de coronavirus și al decretarii stării de urgență.

Așadar, clopotele bisericilor din Arhiepiscopia Iașilor (care cuprinde județele Iași, Botoșani și mare parte din județul Neamț) vor fi trase în fiecare zi, timp de trei minute, începând cu ora 12.00.

Părintele protopop, Pavel Postolachi îndeamnă credincioșii ca în acele momente să înalțe rugăciuni pentru personalul medical, pentru cei bolnavi și pentru toți cei care luptă pentru împiedicarea răspândirii epidemiei de coronavirus și pentru încetarea ei.

Va reamintim, începând de marți, 17 martie, activitățile religioase  realizate în spații închise au fost interzise prin ordonanță militară, din cauza epidemiei de coronavirus.

Slujbele pot fi oficiate în afară bisericilor, dar cu o prezență de maximum 100 de persoane. Totodată, distanța între participanți trebuie să fie de minimum 1 metru.

Măsurile vin după ce luni, președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență pe teritoriul României.  Atât Biserica Ortodoxă Română, cât şi Biserica Româno-Catolică s-au conformat noilor decizii luate pentru combaterea pandemiei decoronavirus.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider