More

  (Video) Clopotele tuturor bisericilor vor bate zilnic, la prânz, timp de trei minute. Îndemn la rugăciune pentru personalul medical și cei bolnavi

  Clopotele tuturor bisericilor vor bate zilnic, trei minute la amiază. Măsură a fost dispusă joi, 19 martie de către IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în contextul epidemiei de coronavirus și al decretarii stării de urgență.

  Așadar, clopotele bisericilor din Arhiepiscopia Iașilor (care cuprinde județele Iași, Botoșani și mare parte din județul Neamț) vor fi trase în fiecare zi, timp de trei minute, începând cu ora 12.00.

  Părintele protopop, Pavel Postolachi îndeamnă credincioșii ca în acele momente să înalțe rugăciuni pentru personalul medical, pentru cei bolnavi și pentru toți cei care luptă pentru împiedicarea răspândirii epidemiei de coronavirus și pentru încetarea ei.

  Va reamintim, începând de marți, 17 martie, activitățile religioase  realizate în spații închise au fost interzise prin ordonanță militară, din cauza epidemiei de coronavirus.

  Slujbele pot fi oficiate în afară bisericilor, dar cu o prezență de maximum 100 de persoane. Totodată, distanța între participanți trebuie să fie de minimum 1 metru.

  Măsurile vin după ce luni, președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență pe teritoriul României.  Atât Biserica Ortodoxă Română, cât şi Biserica Româno-Catolică s-au conformat noilor decizii luate pentru combaterea pandemiei decoronavirus.

  CUVÂNT PENTRU SUFLET - RUGĂCIUNE PENTRU SĂNATĂTE

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

    Veteran pascanean – 100 de ani de viață cu credință în Dumnezeu (foto)

  Sărbătoare deosebită în comunitate. Un veteran de război din suburbia Gastesti a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Este vorba despre maiorul Vasile...

  Tablete pentru toți copiii din Tătăruşi, cu abonamente, cumpărate de Primărie

  Primăria Tătăruşi a cumpărat 470 de tablete pentru elevii din comună. Înainte ca Guvernul să apuce să asigure condiţiile de ţinere a orelor şi...

  Iaşul, aproape cel mai „tânăr“ judeţ din ţară. 21,4% din populație, reprezentată de copii

  La 1 ianuarie 2020, numărul copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 şi 18 ani, care aveau domiciliul în România, a fost de 4,138 milioane...

  Opinii