31 C
Paşcani
marți, iunie 28, 2022
Array

VIDEO: Balul cercetașilor pășcăneni

Cercetașii de toate vârstele din Pașcani au ales să încheie seria activităților de anul acesta, așa cum obișnuiesc deja, printr-un bal cercetășesc. Muzica, dansul, colindele sau scenetele care l-au avut în centru pe Moș Crăciun nu au lipsit, iar buna dispoziție și emoțiile marii sărbători care se apropie și-au pus amprenta tuturor.

Duminică seară, cei peste 100 de cercetași de toate vârstele de la Centrul Local ”Crinii” din Pașcani au susținut începând cu orele 17.00, la Clubul Copiilor din localitate, Balul Cercetașilor. Sala a fost neîncăpătoare pentru părinți, bunici, foști membri ai centrului, dar și susținători ai cercetășiei.

Toate categoriile de vârstă au pregătit momente artistice, fie că a fost vorba de muzică, dans, sau teatru, iar fiecare patrulă, îndrumată de lideri adulți, și-a folosit imaginația și creativitatea pentru a se prezenta și a marca într-un mod cât mai deosebit sfârșitul de an. Astfel, cei mai mici dintre cercetași, ”lupișorii” au cântat colinde și au jucat roluri în scenete create chiar de ei, care l-au avut în centru pe Moș Crăciun.
sceneta balul cercetasilor

A urmat a doua categorie de vârstă, ”temerarii” care au cântat Imnul Cercetașilor și au reușit să smulgă aplauzele publicului prin momentele susținute, fie că a fost vorba de teatru sau interpretarea unor piese cunoscute de iubitorii cercetășiei, acompaniate de chitară.
temerari balul cercetasilor
”Exploratorii”, elevi de liceu, au îmbinat momentele de dans cu stand-up în momente artistice inedite, create chiar de ei.
dans exploratori
Spectatorii au avut parte și de o surpriză pentru că la finalul balului, liderii, alături de foști membri ai centrului și corul ”Șansa” al Asociației ”ȘANSA 2010”, partener constant al cercetașilor pășcăneni, au susținut un scurt concert de colinde, care a încheiat seara într-un mod emoționant.
cor sansa
Precizăm că primul bal al cercetașilor a fost organizat acum 6 ani în incinta Palatului Cantacuzino din Pașcani, iar Centrul Local “Crinii”, înfiinţat în anul 2009 are o bogată activitate legată de voluntariat şi cuprinde în prezent aproximativ 100 de membri activi, copii de toate vârstele şi lideri adulţi.

Cercetăşia este o mişcare care urmăreşte dezvoltarea armonioasă în special a copiilor şi tinerilor prin aplicarea unor principii sănătoase în legătură cu grija faţă de semeni şi respectul faţă de oameni şi de Dumnezeu, promovând în acelaşi timp mişcarea şi dragostea faţă de natură.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow