More

  VIDEO- „Balul bostaneilor”, la Clubul Copiilor din Pascani

  Array

  Un proiect original al Consiliului Elevilor de la Colegiul de Căi Ferate ”Unirea” din Pașcani a căpătat deja notorietate, fiind un real succes . ”Balul Bostăneilor”, activitate opusă ideeii de Halloween, s-a desfășurat vineri după-amiaza la Clubul Copiilor, iar bostănei de aur, argint și bronz au fost oferiți celor mai talentați elevi din clasele a IX-a și a X-a, care au cunoscut cel mai bine creația povestitorului Ion Creangă.

  Elevii și profesorii de la Colegiului de Căi Ferate ”Unirea”, din Pașcani, preferă să promoveze tradițiile autentice și să învețe mai multe despre valorile care ne reprezintă ca neam, motiv pentru care organizaează în fiecare an un proiect original, marcă a acestei școli. ”Balul Bostăneilor”, ajuns la a VIII-a ediție, s-a desfășurat vineri după-amiază la Clubul Copiilor, începând cu orele 16.00, a fost un succes.

  Tema de anul acesta a fost legată de poveștile și povestirile lui Ion Creangă, iar concurenții din cele 9 echipe au trecut prin 5 probe în cadrul cărora au trebuit să joace roluri din poveștile lui Creangă, să interpreteze muzică populară, să recunoască obiecte tradiționale și cuvinte care nu mai fac parte din vocabularul comun, dar amintesc de graiul de odinioară și să își demonstreze aptitudinile în cadrul ultimei probe din cadrul competiției.

  Juriul a fost format din eleva Cosmina Covrig, 3 profesori, dar și directorul școlii, de această dată în calitate de inițiator al acestui proiect. Toți elevii au gustat din bucatele alese, plăcinte și cozonaci, pregătite de părinții clasei organizatoare. Bostanul de Aur a fost câștigat de clasa a X-a B, cel de Argint de clasa a IX-a F, iar cel de Bronz a fost adjudecat de elevii clasei a X-a D.

  Precizăm că în cadrul evenimentului au fost susținute și momente artistice de cântec și dans, de către copiii din Ruginoasa, deoarece Centrul Cultural din localitate a fost partener al proiectului.

  Replica românească a sărbătorii de Halloween, în viziunea celor de la ”Unirea”, așa cum au gândit-o organizatorii, nu numai că nu a adus nimic înfricoșător sau ironic la adresa morții, conform ideilor venite de peste hotare, ci a urmărit în opoziție cuaceste concepții, să evidențieze și să promoveze tradițiile și valorile neamului românesc, atât de necesare tinerilor în formarea lor.

  „Balul bostaneilor”, de la Clubul Copiilor din Pascani, poate fi urmarit si la BIT TV, dumnica 01.nov de la ora 11.00.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Guvernul extinde campania de vaccinare. Care sunt noile categorii de persoane incluse în etapa a doua

  Executivul se reuneşte miercuri în şedinţă, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre pentru modificarea Strategiei de...

  Florin Cîţu, despre redeschiderea şcolilor: „Decizia se va lua pe 2 februarie”

  Decizia privind începerea şcolii ar putea fi luată pe 2 februarie, a anunţat premierul Florin Cîţu, iar dacă lucrurile vor merge bine, cel mai...

  Cum ratează profesorii vaccinarea în prima fază

  Ministerul Educaţiei a transmis inspectoratelor şcolare că fiecare unitate de învăţământ preuniversitar trebuie să desemneze o persoană pentru înregistrarea profesorilor şi personalului angajat pe...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI