15.8 C
Paşcani
marți, septembrie 27, 2022
Array

VIDEO- „Balul bostaneilor”, la Clubul Copiilor din Pascani

- Advertisement -

Un proiect original al Consiliului Elevilor de la Colegiul de Căi Ferate ”Unirea” din Pașcani a căpătat deja notorietate, fiind un real succes . ”Balul Bostăneilor”, activitate opusă ideeii de Halloween, s-a desfășurat vineri după-amiaza la Clubul Copiilor, iar bostănei de aur, argint și bronz au fost oferiți celor mai talentați elevi din clasele a IX-a și a X-a, care au cunoscut cel mai bine creația povestitorului Ion Creangă.

Elevii și profesorii de la Colegiului de Căi Ferate ”Unirea”, din Pașcani, preferă să promoveze tradițiile autentice și să învețe mai multe despre valorile care ne reprezintă ca neam, motiv pentru care organizaează în fiecare an un proiect original, marcă a acestei școli. ”Balul Bostăneilor”, ajuns la a VIII-a ediție, s-a desfășurat vineri după-amiază la Clubul Copiilor, începând cu orele 16.00, a fost un succes.

Tema de anul acesta a fost legată de poveștile și povestirile lui Ion Creangă, iar concurenții din cele 9 echipe au trecut prin 5 probe în cadrul cărora au trebuit să joace roluri din poveștile lui Creangă, să interpreteze muzică populară, să recunoască obiecte tradiționale și cuvinte care nu mai fac parte din vocabularul comun, dar amintesc de graiul de odinioară și să își demonstreze aptitudinile în cadrul ultimei probe din cadrul competiției.

Juriul a fost format din eleva Cosmina Covrig, 3 profesori, dar și directorul școlii, de această dată în calitate de inițiator al acestui proiect. Toți elevii au gustat din bucatele alese, plăcinte și cozonaci, pregătite de părinții clasei organizatoare. Bostanul de Aur a fost câștigat de clasa a X-a B, cel de Argint de clasa a IX-a F, iar cel de Bronz a fost adjudecat de elevii clasei a X-a D.

Precizăm că în cadrul evenimentului au fost susținute și momente artistice de cântec și dans, de către copiii din Ruginoasa, deoarece Centrul Cultural din localitate a fost partener al proiectului.

Replica românească a sărbătorii de Halloween, în viziunea celor de la ”Unirea”, așa cum au gândit-o organizatorii, nu numai că nu a adus nimic înfricoșător sau ironic la adresa morții, conform ideilor venite de peste hotare, ci a urmărit în opoziție cuaceste concepții, să evidențieze și să promoveze tradițiile și valorile neamului românesc, atât de necesare tinerilor în formarea lor.

„Balul bostaneilor”, de la Clubul Copiilor din Pascani, poate fi urmarit si la BIT TV, dumnica 01.nov de la ora 11.00.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ELEVII PASCANENI, PUSI PE DRUMURI PENTRU ABONAMENTELE GRATUITE

  Nemultumiri in randul elevilor si parintilor din Pascani in...

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, la Stolniceni Prăjescu

Caravana Institutului Regional de Oncologie din Iași pentru testări...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow