-7.9 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

VIDEO Ansamblul Rapsozii Siretului Pașcani culege roadele muncii. Locul I la un festival național de folclor

Ansamblul de dansuri populare romanesti „Rapsozii Siretului” al Casei de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani a obtinut cel mai important premiu de la infiintare si pana in prezent. In week-end-ul trecut, in perioada 12-14 august, ansamblul pascanean a luat premiul I la sectiunea „Obicei specific”, la Festivalul Concurs National de Folclor Mioveni, editia a II-a.

 


Juriul, format din specialiști în domeniu, oameni de cultură, artiști populari și profesioniști în arta coregrafică precum, Elise Stan, a apreciat ca traditiile prezentate de tinerii din zona Pascaniului, coordonati de coregraful, Alexandru Gâmbuță, au fost cele mai frumoase de pe scena festivalului (de la minutul 1.00.27).

Cei care au evoluat pe scena au trecut initial prin preselectii. Astfel, opt ansambluri din toata tara au intrat in festival pentru a prezenta folclorul specific unei zone. Dansurile, obiceiurile și tradițiile variate s-au împletit într-o adevărată manifestare de culoare, frumusețe, forță și vitalitate reflectând sufletul și istoria poporului român.

Membrii ansamblului pascanean au muncit enorm pentru a oferi momente folclorice pretioase. “Rapsozii Siretului” a fost infiintat in toamna anului 2016 si promoveaza dansurile din Topile, Dumbravita, Harlau, Deleni si Iasi. Sunt peste 50 de dansatori, pepiniera si seniori.

De precizat este faptul ca festivalul de la Mioveni a fost prezentat de către Iuliana Tudor de la Televiziunea Română.

Evenimentul a fost organizat de către Centrul Cultural Mioveni, Primăria Orașului și Consiliul Local.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow