17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Victorel Lupu s-a înscris în cursa din PSD pentru parlamentare

El ar putea candida la Senat unde nimeni nu e sigur pentru locul său din cauza problemelor penale sau de imagine. Liderul PSD Liviu Dragnea ar fi respins listele propuse de la Iaşi.

Social-democraţii ieşeni întâmpină probleme în definitivarea listelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare. În timp ce în cazul unor persoane a fost retras sprijinul politic, în cursa internă au apărut nume noi. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Victorel Lupu, este noutatea listei PSD, el depunându-şi intenţia de candidatura atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor. El a confirmat ieri această informaţie, fără a oferi alte detalii. Surse din PSD spun că, cel mai probabil, Lupu se va regăsi pe lista de la Senat. În cazul acestei liste, deja două nume anunţate anterior nu se mai regăsesc.

Decanul Facultăţii de Medicină Dentară, Norina Forna, a declinat invitaţia de a candida, iar în cazul lui Sorin Lazăr, actual senator care are două condamnări cu suspendare la activ, a fost retras sprijinul politic. Unele voci din PSD spun că nici fostul prefect Romeo Olteanu nu se va regăsi pe listă din cauza problemelor de imagine pe care le are acesta. Totodată, probleme are şi Florin Constantinescu, actual senator care este trimis în judecată pentru abuz în serviciu. De asemenea, controversată este şi susţinerea pentru Florin Boca, consilier local care este şef al Comisiei de urbanism a CL şi, în acelaşi timp, desfăşoară proiecte imobiliare prin intermediul unor firme-paravan. Practic, în cazul tuturor celor cinci candidaţi anunţaţi la Senat sunt diverse probleme penale sau de imagine.

Singura certitudine la PSD este că şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, Camelia Gavrilă, va deschide lista de deputaţi, iar pentru celelalte poziţii eligibile ar urma să fie selectaţi social-democraţi dintre Bogdan Alexa (vicepreşedinte Autoritatea Naţională de Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice), Vasile Axinte (viceprimar Paşcani), Tudor Ciuhodaru (deputat), Vasile Câtea (consilier judeţean), Bogdan Cojocaru (consilier judeţean), Camelia Gavrilă (consilier local), Sorin Iacoban (deputat), Mihaela Ivancia, Silviu Macovei, Cristian Stanciu (toţi trei consilieri judeţeni), Ionuţ Câmpeanu (fost şef TSD) şi Mihai Mihalache (primar Schitu Duca).
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow