17.9 C
Paşcani
marți, mai 17, 2022
Array

VICTOR PONTA: LA FINALUL LUI 2014, GRADUL DE ABSORBTIE AL FONDURILOR UE VA FI DE PESTE 50%

Victor Ponta: La finalul lui 2014, gradul de absorbţie al fondurilor UE va fi de peste 50%
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, că, în materie de fonduri europene, la finalul anului 2014, România va ajunge la un grad de absorbţie ‘de peste 50 % ‘.
‘Este extrem de important ca – dincolo de lucrurile care ţin de activitatea de zi cu zi a Guvernului, de protecţie socială, de sprijin pentru mediul de afaceri prin aplicarea, de la 1 octombrie, a scăderii CAS cu cinci puncte procentuale, prin măsurile pe care le-am luat din bugetul naţional de sprijin al persoanelor defavorizate, cât şi pentru serviciile esenţiale, educaţie, sănătate – să continuăm utilizarea fondurilor europene, atât cele din exerciţiul 2007-2013, unde anul acesta vom ajunge la un grad de absorbţie de 50% (…) dar şi, deja, utilizarea fondurilor alocate României în exerciţiul financiar 2014-2020. România este a unsprezecea ţară din cele 28 membre ale UE care a încheiat Acordul de parteneriat şi care, practic, deja accesează banii din 2014-2020′, a afirmat premierul, la Palatul Victoria.
‘Putea fi şi mai bine, dar, cred că da, locul 11 din 28, după experienţele proaste pe care le-am avut din 2007, e un lucru bun. Şi faptul că putem accesa, repet, atât ce a mai rămas din perioada 2007-2013, cât şi deja alocările pentru România reprezintă un lucru foarte bun’, a apreciat premierul.
‘Dacă în ceea ce priveşte POSDRU, POSCCE, POR, toate celelalte programe, nu avem niciun fel de emoţie, în continuare cele două programe la care trebuie să punem presiune sunt Programul de Transport şi Programul de Mediu, acolo unde s-au încheiat contractele, dar, din cauza procedurilor şi din cauza incapacităţii unor companii de a realiza proiectele pe care le-au câştigat, avem întârzieri şi sper să reuşim să recuperăm cât mai mult, dacă nu tot, din ceea ce s-a pierdut în perioada 2007-2012′, a spus premierul.

Comunicat de Presa, PSD Pascani

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow